Oglasi spletnastran Zavod RS za zaposlovanje
A kdo kaj ve, ali so oglasi za delovna mesta v drzavni upravi, ki so objavljeni direktno na spletni strani, resnicno oglasi za delovna mesta, ki se niso zasedena? Ker sem slisala, da je 80% objavljenih delovnih mest v Sloveniji ze zasedenih, zaradi narave zakonodaje. Slisala sem tudi, da so tista objavljena v uradnem listu ze zasedena, poleg tega sem slisala, da obstajata na Zavodu dve evidenci, ena kjer delodajalec izpolne, da zeli pomoc Zavoda, in druga, kjer delodajalec ne zeli pomoci Zavoda pri iskanju kandidatov.(Ne bom navedla od koga sem to slisala)
Glede na to, da sem opazila, da so prosta delovna mesta objavljena tudi na spletni strani Ministrstva za javno upravo in da se ta redko kdaj pokrivajo z delovnimi mesti objavljenimi na spletni strani Zavoda RS za zaposlovanje, me zanima kako je s tem, kaj je bolj verodostojni vir?
Območna služba Ljubljana – Center za informiranje in poklicno svetovanje
ZAPOSLITVENI KOTIČEK
Naslov
Smoletova 12 1000 Ljubljana
Telefon
(01) 24 24 280
Fax
(01) 24 24 282
Elektronska pošta
cips-lj@ess.gov.si
Urnik
ponedeljek
od 08. do 15.00 ure
torek
od 08. do 15.00 ure
sreda
od 08. do 18.00 ure
četrtek
ni uradnih ur
petek
od 08. do 13.00 ure
LP!
Pozdravljena simpathy,
tole je sicer naslov, vendar prej preveri, če imajo znotraj CIPSa tudi zaposlitveni kotiček.
Naslov
Zvezna ulica 10, 9000 Murska Sobota
Telefon
(02) 530 81 37
Faks
(02) 521 32 80
Elektronska pošta
cips-ms@ess.gov.si
Lahko da je recimo na drugi lokaciji. V Ljubljani vem, da je v CIPSu, v Kranu pa na uradu za delo.
Mislim da ni tako hudo kot javna uprava je pa konkurence veliko, in ja mislim da rabimo strokovno pomoc, da bodo prosnje izstopale, da imas vsaj neko priloznost.
Ce nimas delovnih izkusenj ze na podrocju med faksom je pa to velik problem, nimas niti obcutka kako deluje organizacija, itd, za delovno mesto pa ga itak dobis le ce je to sistematizirano, kar pa studentska dela niso.
Daj poglej program za mlade diplomante za prakse Leonardo da Vinci, mogoce pa kaj najdes zase. Uni v Mb, po novem tudi Uni v Lj.
Ali pa poisci v googlu internships, samo pazi da bo placano, na podrocju ekonomije ponavadi je, ce ne se probaj obrnit na Aisec ali pa Iaeste.
Pa vprasaj direktno ce ima imajo kaksno prakso za mesec september in dalj.
Forum je zaprt za komentiranje.