Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Oglasi spletnastran Zavod RS za zaposlovanje

Oglasi spletnastran Zavod RS za zaposlovanje

A kdo kaj ve, ali so oglasi za delovna mesta v drzavni upravi, ki so objavljeni direktno na spletni strani, resnicno oglasi za delovna mesta, ki se niso zasedena? Ker sem slisala, da je 80% objavljenih delovnih mest v Sloveniji ze zasedenih, zaradi narave zakonodaje. Slisala sem tudi, da so tista objavljena v uradnem listu ze zasedena, poleg tega sem slisala, da obstajata na Zavodu dve evidenci, ena kjer delodajalec izpolne, da zeli pomoc Zavoda, in druga, kjer delodajalec ne zeli pomoci Zavoda pri iskanju kandidatov.(Ne bom navedla od koga sem to slisala)

Glede na to, da sem opazila, da so prosta delovna mesta objavljena tudi na spletni strani Ministrstva za javno upravo in da se ta redko kdaj pokrivajo z delovnimi mesti objavljenimi na spletni strani Zavoda RS za zaposlovanje, me zanima kako je s tem, kaj je bolj verodostojni vir?

Vse je verodostojno. Najbolj komplementarni in popolni vir objav, tako odkritega, kot t.i. skritega trga dela, pa dobiš na intranetu ZRSZ (NE INTERNETU). Vpogled v le to pa v vsakem t.i. “zaposlitvenem kotičku” Zavoda. Povej, s kje si in posredoval ti bom naslov.

Jaz sem v bistvu iz Ljubljane, ampak do jeseni, do oktobra, me v Sloveniji ne bo. Bi me pa veselilo, če dobim naslov, lp.

Območna služba Ljubljana – Center za informiranje in poklicno svetovanje

ZAPOSLITVENI KOTIČEK

Naslov
Smoletova 12 1000 Ljubljana

Telefon
(01) 24 24 280

Fax
(01) 24 24 282

Elektronska pošta
cips-lj@ess.gov.si

Urnik

ponedeljek
od 08. do 15.00 ure

torek
od 08. do 15.00 ure

sreda
od 08. do 18.00 ure

četrtek
ni uradnih ur

petek
od 08. do 13.00 ure

LP!

Tam sem jaz ze bila, in zapis zgornjih informacij je v glavnem od svetovalke na CIPS-u. Nisem pa vedela da obstaja dostop tudi do intraneta.

Pač pojdi še enkrat. Ključna beseda (tam) je zaposlitveni kotiček. Tam imaš neposredni dostop (na računalniku) do t.i. skritega trga dela.

Pozdravljeni!

Se opravičujem, da sem se tako vštulila v vašo temo, vendar bi želela, če je mogoče, da mi posredujete naslov za vstop v intranet Cipsa v Murski Soboti?

želim vam lep dan!

Pozdravljena simpathy,

tole je sicer naslov, vendar prej preveri, če imajo znotraj CIPSa tudi zaposlitveni kotiček.

Naslov
Zvezna ulica 10, 9000 Murska Sobota

Telefon
(02) 530 81 37

Faks
(02) 521 32 80

Elektronska pošta
cips-ms@ess.gov.si

Lahko da je recimo na drugi lokaciji. V Ljubljani vem, da je v CIPSu, v Kranu pa na uradu za delo.

Lepo se vam zahvaljujem za posredovano informacijo!

Lep dan vam želim!

Ni problema, anytime!

Tnx! 🙂

Simpathy kaksnem fohu pa isces? A si ze sla kej preverit?

Živjo!
Občasno pridem pogledat tale forum, zato ti malce pozno odgovarjam Tamci.
Iščem delo na področju ekonomije in turizma, karkoli od tega me zelo veseli.
Term je ogromno, a kaj ko so vsi razpisi že vnaprej zafilani, brez vez pa nikamor ne prideš.

In ti Tamci, na kterem področju iščeš šiht?

LP

Mislim da ni tako hudo kot javna uprava je pa konkurence veliko, in ja mislim da rabimo strokovno pomoc, da bodo prosnje izstopale, da imas vsaj neko priloznost.

Ce nimas delovnih izkusenj ze na podrocju med faksom je pa to velik problem, nimas niti obcutka kako deluje organizacija, itd, za delovno mesto pa ga itak dobis le ce je to sistematizirano, kar pa studentska dela niso.

Se popolnoma strinjam, ampak tudi nas ekonomistov je veliko preveč, tako, da ni mala malica najdet nek šiht, pa čeprav za nižjo stopnjo.
Imam pa že kar nekaj izkušenj preko ŠS, ampak le te malokaj pomenijo bodočim delodajalcem.

Želim ti veliko sreče pri iskanju zaposlitve!
LP

Daj poglej program za mlade diplomante za prakse Leonardo da Vinci, mogoce pa kaj najdes zase. Uni v Mb, po novem tudi Uni v Lj.
Ali pa poisci v googlu internships, samo pazi da bo placano, na podrocju ekonomije ponavadi je, ce ne se probaj obrnit na Aisec ali pa Iaeste.
Pa vprasaj direktno ce ima imajo kaksno prakso za mesec september in dalj.

S temi izkusnjami je problem predvsem to da ne gre za sistematizirana delovna mesta.

Hvala Tamci, bom res pogledala. Si si pa prijazna oseba:),…ko bi le blo več takih kot si ti…:)

In kako tebi kaže kariera? Se ti obeta kaj v kratkem mogoče?

LP

Jaz sem na Dunaju, tako da en premik je. Vidim pa se tudi tebi nekaj odvija.

Predvsem vem kako je, s tem da pač mogoče imam več določenih informacij in domiselnosti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close