Oglas za stanovanje
Ne glede na bolezen in ovire pri iskanju v tem obdobju, sem se odlocila iz svojega stanovanja odditi, saj nocni hrup sosedov ne bo se uredil kljub opozorilom tudi drugih stanovalcev doticne osebe.
Oglasov skoraj ni okrog mojega konca, kar so pa je preveliko in cene nabite v nebo.
Ko koga v okolici bloka srecam vprasam ali kdo pri njih prodaje. Zvedela sem da je okrog ogromno stanovanj praznih. Nekateri ne prodajejo, ker ne vedo kam bi s tolikim denarjem.
Posluzila bi se nacina, da napisem oglas in spodaj mojo stevilko ter da ponesem do vsecnih blokov. Veliko je starejsih ljudi, ki verjamem da se jim ne da ukvarjat z nepremicninskimi agencijami, niti s sorodniki ki bi jim morda pomoc pri prodaji stanovanja drago zaracunali.
Ali predlagate kaj boljsega? Ali glede samega oglasa, oblike napisanega v kakem programu z lustnim izgledom?
Hvala.
Nadiya, 08.08.2021 ob 12:24
-
Oddajam stanovanje, a tebi ga gotovo nebi. Povprasevanje je ogromno in lahko izbiram najemnika. Zelim , da je urejen, situiran, cepljen, brez domacih zivali, nekadilec, da obvlada slo venscino. Ti pa ves , da ne dosegas standardov.
A to iščeš Golden retriverja?
Sem sla malo okrog in naletim da eni prodajejo stanovanje. Ta teden grem notri pogledat, soseda mi je opisala in razgledala sem si okrog bloka in vrta.
Prodaje se 67 kv.m. za 220 000. Se tapete so notri. Stara okna, blok l.1970.
Kuhinja z jedilnico( balkon), dnevna( balkon), otroska, spalnica, kopalnica.
Moram videt. Cena je zasoljena. Jaz ce mi bo ok ji ponudim 180 000 max 190 000, 220 000 ne ker je prevec.
V sosednjem bloku je pred meseci prodal 65kv.m.za 155 000 in se mi to zdi boljse kot od te ki je na dopustu pa prodaje za zasoljenih 220 000.
Pri tej je treba vrzt tapete dol, pobelit. Prelakirat parket, nova pvc okna in vrata. Okna ima videno od zunaj v slabem stanju.
Blok je urejen in vrtovi lustni.
Šnelca_783, 08.08.2021 ob 17:09
Sem sla malo okrog in naletim da eni prodajejo stanovanje. Ta teden grem notri pogledat, soseda mi je opisala in razgledala sem si okrog bloka in vrta.
Prodaje se 67 kv.m. za 220 000. Se tapete so notri. Stara okna, blok l.1970.
Kuhinja z jedilnico( balkon), dnevna( balkon), otroska, spalnica, kopalnica.
Moram videt. Cena je zasoljena. Jaz ce mi bo ok ji ponudim 180 000 max 190 000, 220 000 ne ker je prevec.
V sosednjem bloku je pred meseci prodal 65kv.m.za 155 000 in se mi to zdi boljse kot od te ki je na dopustu pa prodaje za zasoljenih 220 000.
Pri tej je treba vrzt tapete dol, pobelit. Prelakirat parket, nova pvc okna in vrata. Okna ima videno od zunaj v slabem stanju.
Blok je urejen in vrtovi lustni.
Šnelca, na obali so itak cene napumpane do nezavesti. Ti tvoji, ki prodajajo stanovanje iz 70-tih za 220K, ni šans, da ga bodo prodali, pač tako ceno napišejo, potem pa prodajo za 40k nižje ali več. To kar si rekla, da je en prodal 65 kv za 155K je realna cena. Imaš pa v oglasih take, ki “prodajajo” za 40% višjo ceno, kot potem dejansko prodajo. 180K za stanovanje, ki ga je treba v celoti prenoviti (67 kv), pa čeprav na obali, je preveč. Za popolno prenovo rabiš še enih 50 jurjev, če ne več, pa si na 230 K. Za 67 kvadratov ni šans.
Ne nasedaj tem kekcem, ki bi radi prodali luknje za več kot 200K!!!
čudno, 08.08.2021 ob 17:29
Kako pa veš, kakšni so sosedi tam? Mogoče naletiš na še slabše.
Pa tudi, najprej daj v prodajo svoje stanovanje, noben lastnik te ne bo čakal, da boš najprej nekaj mesecev prodajala svojega in nato kupila njegovega.
To bom poizvedovala. Sama sla ob razlicnih urah, da vidim ce kdo ropota. In ce ob “22h ” imajo vsi ugasnjene luci in spijo.
Ljudje so pridni ko spijo.?
Me zanima ce bo se hotela 220, ko ji ponudim 180 kesa. Brez kredita kupujem.
Ce bo vztrajala 220, naj si drzi. Gremo naprej iskat.
Dokler je te dni na dopustu imam cas za poizvedet ali je miren blok.
hilda T, 08.08.2021 ob 17:22
Šnelca, na obali so itak cene napumpane do nezavesti. Ti tvoji, ki prodajajo stanovanje iz 70-tih za 220K, ni šans, da ga bodo prodali, pač tako ceno napišejo, potem pa prodajo za 40k nižje ali več. To kar si rekla, da je en prodal 65 kv za 155K je realna cena. Imaš pa v oglasih take, ki “prodajajo” za 40% višjo ceno, kot potem dejansko prodajo. 180K za stanovanje, ki ga je treba v celoti prenoviti (67 kv), pa čeprav na obali, je preveč. Za popolno prenovo rabiš še enih 50 jurjev, če ne več, pa si na 230 K. Za 67 kvadratov ni šans.
Ne nasedaj tem kekcem, ki bi radi prodali luknje za več kot 200K!!!
Se strinjam. Hvala za iskreno mnenje. Cenim to.?
Šnelca_783, 08.08.2021 ob 18:05
To bom poizvedovala. Sama sla ob razlicnih urah, da vidim ce kdo ropota. In ce ob “22h ” imajo vsi ugasnjene luci in spijo.
Ljudje so pridni ko spijo.?
Me zanima ce bo se hotela 220, ko ji ponudim 180 kesa. Brez kredita kupujem.
Ce bo vztrajala 220, naj si drzi. Gremo naprej iskat.
Dokler je te dni na dopustu imam cas za poizvedet ali je miren blok.
Zdaj so dopusti, povsod je mirno, počakaj do jeseni.
In najprej si oglej stanovanje, če je ustrezno. Potem najprej prodaj svojega, nihče te ne bo čakal pol leta, da boš prinesla denar. Kolegica je prodajala stanovanje na Dolenjskem, več ljudi jo je klicalo za nakup, od tega je prodala tistemu, ki je imel denar pri sebi – ostali sploh še niso prodali prejšnjih nepremičnin in bogve, kdaj bi jih….
prodaj najprej, 08.08.2021 ob 18:26
Zdaj so dopusti, povsod je mirno, počakaj do jeseni.
In najprej si oglej stanovanje, če je ustrezno. Potem najprej prodaj svojega, nihče te ne bo čakal pol leta, da boš prinesla denar. Kolegica je prodajala stanovanje na Dolenjskem, več ljudi jo je klicalo za nakup, od tega je prodala tistemu, ki je imel denar pri sebi – ostali sploh še niso prodali prejšnjih nepremičnin in bogve, kdaj bi jih….
Verjetno si spregledala. Denar imam za nakup. Svojega ne rabim prodat, bo ostalo za hci, to bo oddajala ko grem drugam. Ali prodajala, kar bo hotela.
Zdaj se je gospa na dopustu SPOMNILA in poklicala sosedo, in mi sporoca: ???
Da ona v bistvu kupca ze ima, le da ureja kredit. In da bo prodajala za 225 000.
Sem sem pohecala to sosedo ki mi je javila, da naj jo lepo pozdravi, ma da sem se spomnila tudi jaz da imam 230 000 gotovine. Ponudim vec in brez odobritve kredita.
Dobro da se je spomnila da je prodala. Tako da sosedi ne rabi vec skrbet za prodajo, ampak ali je dopustnica “dementna po potrebi”.
Nima zlato stanovanje, da bi izsiljevala.
Gremo naprej, to odpade.
Res je in skromnost bo ostala. A bi mogla se to pojasnit?
Pa naj ti bo, ze ker ni nobenega pametnega nasveta gleda oglasa, nosi po blokih.
Torej res je. Dediscino in moj delez so lepo pobasali.
Vendar so se doloceni sorodniki( ne bom specificirala ne kdo, ne od kod) oglasili na obisku. Videli so situacijo kako je s sosedom, boleznijo. Pricakovala sem kot obicajno obisk na 2 leti in odhod ter nic novega. Tokrat pa so se sami odlocili za potezo ki me je presenetila. Izhajali so iz tega da se mi godi huda nepravicnost s strani soseda, dediscine in so se odlocili po nekaj dnevnem obisku da mi izplacajo delez v tujini, ki se je vlekel glede prodaje in sem jih pred leti prosila da se proda in to posteno razdeli. Tako da denar od tukaj.
Nisem pricakovala ta preobrat in niti pomislila da se bodo zganili, ko se toliko let niso. Ceprav je zanje kot tujce ta denar dobesedno drobiz.
Kjer te nekdo oguljufa in mislis da je konec, se pokaze pravicnost in zasveti nova luc na koncu tunela.
To moje ne bom prodajala, ker mislim da nihce ne bi v tem nocnem ropotu zivel. Naj prodaja hci ali oddaje, sem njej prepustila. Ce ji uspe oddat ali prodat, je lahko samo cudez.
Sem pa dosti molila, dosti let da se uredi in kaj premakne.
Bojim se da bom tezko na hitro nasla kar si v osnovi zelim:
Pritlicje, mali vrt. Da imam lahko psicko in kako mucko.
Ce ni pritlicje pa raje na vrhu, da nimam nikogar nad sabo, zaradi slabih izkusenj.
Obvezno mora bit dnevna, spalnica, otroska. Tako da ce zgornji ropota kot ta moj sosed, lahko izbiram za spat med dvema sobama in dnevno. Pa bo ja v kateri od teh mir.?
Forum je zaprt za komentiranje.