Ogabna knjiga Feuerfrei
Lucija72328, 18.08.2021 ob 08:58
Jaz ne vem… Brala sem že velik stvari, ampak… v glavnem knjiga Feuerfrei. Zdaj na novo je izšla. Priporocila mi jo je kolegica, ki dela v knjigarni in… ne vem, meni je to bolano. A je še kdo bral?
Jaz sploh ne vem, kako komentirat kaj takega. Toliko nasilja… A je to sploh za izdat? Kaj so mislili?
Nisem bral, razen za opis sem zdajle pogledal na internetu.
Uglaunem svašta, res ne vem kaj je narobe stabo. Pač beri lepe knjige in glej hollywoodske filme kjer so srečni konci ali pa je vsaj polno upanja.
Večina umetniških mojstrovin nikoli ni veselih(razen izjem) ker svet ni tak. Težko bi imela vesela umetniška mojstrovina kakršnokoli globino. Ponavadi se največ globine in prostora za premislek najde ravno tam kjer je naveč bede in trplenja a brezčutni ludje tega niso sposobni opaziti. Ponavadi so najbolj brezčutni ravno tisti, ki stalno težijo z lepim in prijetnim in pozitivnim.
Vrjetno te poleg nasilja tudi preveč spolnosti moti. Taki so vedno bili neameriški filmi(vrjetno tudi literatura), brezkompromisni in provokativni in mimo vseh tabujev. A odkar so z RTV referendumom uničili RTV ne vrtijo več takšnih filmov ampak samo še filme za gospodinje. Vrjetno si malomeščanka, ki je pametna o tem kaj je primerno in neprimerno in ima raje mlačne kot preveč začinjene stvari in udobno od pretežkih stvari pogled obrne stran in ima raje stvari zavite v celofan.
Forum je zaprt za komentiranje.