Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Odzivi na Rene – žalostno …

Odzivi na Rene – žalostno …

Še to bi rad dodal, ker ravno ne moremo popravljat prispevkov….

Težave je, da vsakdo ki se bo lotil reševanja tega sistema bo označen za to kar sem označen jaz v tej temi…..

Ker rešitve so vse ZELO ZELO boleče za vsaj en segment prebivalca……

In jaz vidim edino rešitev v tem da plačajo ceno pač ”starejši” oni so najbolši del lajfa itak dali skozi in pri njih sploh ne rabiš naredit nič več kot 1 preprost zakon oz direktivno ki se nadzira efektivno da ”rešiš” problem.

Prepoved dodeljevanja zdravil starejšim od 60 let…..

V 5 letih je proračun razbremenjen na milijone če ne milijarde €, hkrati se sprostijo stanovanja, in podobno… edini negativni vpliv je začasen padec BDPja zaradi potrošnje ki se zniža in morda propad kakšnega doma za starejše.

Druga rešitev je ta, da bomo postopno ali pa na HORUK prešli na status ”Divji zahod” Američani gredo v naš sistem mi pa v njihovega…..

Sicer ta scenarij je manj verjeten, ker bo posredoval IMF in EU… ampak potem bo pa status QUO, ki zavira ves napredek Evrope in vso želju po delu in ustvarjanju v SLO…

Torej tretja opcija je, da bo še naprej aktivni del prebivalcev plačeval neproporcionalno breme za to, da bo na stara leta enako potreboval pomoč, ker bo tako izmozgan.

Po domače ustvarjamo armijo sužnjev farmacevtskim lobijem…..

Moja babica dnevno poje več tablet kot jaz v celih 25 letih… in nekdo za to zasluži več kot bom jaz v celem lajfu….

in to da ona poje celo goro tablet ima največ profita farmacija…. briga njih če moja babica živi pa če je to humano al ne.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Za debato samo ni bistveno operirat z samimi številkami, bistveno je to kar si povedal spodaj….

Bistveno je, če je to smiselno in če je verjetnosti račun smiseln in to koliko denarja je….

To pa je najbolj bistveno vprašanje tega ”problema” ….

kaj če bomo naenkrat ”vsi” Reneji… kdo nam bo pomagal?

Bill Gates?

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

respect ☺

Postavlja se le vprašanje, kaj počnejo naši zdravniki, zakaj jih imamo in plačujemo. UKC v Ljubljani je bil zgrajen za veliko večje število prebivalstva kot je sedaj…in kaj smo iz tega naredili? Dobili smo zdravnike, ki se v javnem sektorju šparajo, da lahko opravljajo popoldanske dejavnosti, si polnijo svoje žepe, namesto da bi se ukvarjali s strokovnim delom. Zakaj mora Rene v Milano, za več mesecev na Florido in potem bo še kakšnih 10 let na fizioterapiji v Sloveniji? Zato, ker ta način zdravljenja ni sprejet pri nas.

Seveda je vreča prazna, ker se ni polnila sorazmerno s spremembami. Korito se menja, prašiči ostajajo isti. To korito so le brezglavo praznili, ker je osebni interes prevladal nad interesom za skupno dobro.

Ja, marsikaj se da spremenit in dodelat, če je politična in ekonomska volja (ko j… voljo državljanov, a ne?). Recimo: več vlagat v preventivo in od delodajalcev bolj striktno zahtevat, da skrbijo za čistejše okolje, za varnejša, čistejša, bolj zdrava in ergonomsko ustreznejša delovna mesta ter prevzemajo večjo odgovornost za pojav poklicnih bolezni. Ampak kaj, ko morajo reveži že zdaj dajat po 300€ dodatno na zaposlenega.

Postavlja se le vprašanje, kaj počnejo naši zdravniki, zakaj jih imamo in plačujemo. UKC v Ljubljani je bil zgrajen za veliko večje število prebivalstva kot je sedaj…in kaj smo iz tega naredili? Dobili smo zdravnike, ki se v javnem sektorju šparajo, da lahko opravljajo popoldanske dejavnosti, si polnijo svoje žepe, namesto da bi se ukvarjali s strokovnim delom. Zakaj mora Rene v Milano, za več mesecev na Florido in potem bo še kakšnih 10 let na fizioterapiji v Sloveniji? Zato, ker ta način zdravljenja ni sprejet pri nas.

Seveda je vreča prazna, ker se ni polnila sorazmerno s spremembami. Korito se menja, prašiči ostajajo isti. To korito so le brezglavo praznili, ker je osebni interes prevladal nad interesom za skupno dobro.[/quote]

In ker so zdravniki taki kot so, naj zdaj žrtvujemo njegovo prihodnost? Potem je bolje noge posekat takim zdravnikom.

Seveda je vreča prazna, ker se ni polnila sorazmerno s spremembami. Korito se menja, prašiči ostajajo isti. To korito so le brezglavo praznili, ker je osebni interes prevladal nad interesom za skupno dobro.[/quote]
Meni se zdi, da smo slovenci zelo pokvarjen narod, ampak namesto, da bi se vsak zazrl sam vase, raje nonstop s prostom kažemo na druge. In to ves čas, pri tem pa ne opazimo, da smo mi zraven, že ves ta čas, da smo del tega. Mogoče smo sami še hujši, kot tisti, na katere kažemo s prstom, ampak hej, saj nas nihče ne pozna osebno in nihče ne ve, kaj vse počnemo v resnici. Če pa že, pa imamo prav dobre razloge/izgovore za to in smo se pripravljeni krvavo boriti, da jih upravičimo.
V bistvu ne vem, kaj počnejo zdravniki, ki jih omenjaš. Ko so mi operirali nogo, sem bil zelo zadovoljen z njihovim delom, zato zaenkrat nimam slabih izkušenj. Je pa res, da tudi oni delajo napake, kar sem tudi sam spoznal ob tej isti izkušnji, vendar ni bila nič usodnega, tudi zato, ker sem sam ukrepal pravočasno očitno.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Osebno poznam zdravnike, ki govorijo o prigodah drugih zdravnikov in kako jim nihče ne pride do živega. So stvari, ki nikoli ne bodo opravičljive, ampak njim se ščitijo glave. Ni mi treba vsega izkusiti na lastni koži, da sem kritična do sistema. Imaš tako dobre kot slabe zdravnike, ne vem kaj je tu čudnega. Saj niso bogovi, da bi jih imeli za popolne.

ka ne da? Nekdo, ki je količkaj dedec to v domači garaži oddreja, mal popili in vkup sestavi v dobre pol ure.[/quote]Boom koliko stane ura tvojega dela?
Koliko stane kg umetne mase in koliko kg kovine za neko protezo? Strokovno usposobljen pa naj bi bil vsak za svoje delo, ki ga opravlja, tu ne bi smelo bit neke razlike med nekom ki ima znanje kot orodjar ali kaj podobnega.
Sedaj si pa sam izračunaj koliko tvojih ur dela bi moral opravit, da bi tista proteza lahko stala 170.000€.
Pa poglej koliko stane nek (ne morem drugače rečt) usran invalidski voziček! Dražji je od novega avta! In koliko truda/materiala/strojev/orodja/znanja je potrebno, da se naredi avto ali pa voziček za invalida?

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ja, marsikaj se da spremenit in dodelat, če je politična in ekonomska volja (ko j… voljo državljanov, a ne?). Recimo: več vlagat v preventivo in od delodajalcev bolj striktno zahtevat, da skrbijo za čistejše okolje, za varnejša, čistejša, bolj zdrava in ergonomsko ustreznejša delovna mesta ter prevzemajo večjo odgovornost za pojav poklicnih bolezni. Ampak kaj, ko morajo reveži že zdaj dajat po 300€ dodatno na zaposlenega.[/quote]

A imaš ti sploh predstavo, koliko delodajalcev, ki so neposredni proračunski porabniki ali v lasti države svojih zaposlenih ne pošilja niti na zdravstveni pregled ob zaposlitvi, kaj šele kasneje… Ko sem začela to malce raziskovati in ugotavljati, mi je kar slabo postalo. Ko sem začela spraševati, zakaj, so mi rekli, da zaposleni pač nočejo iti in jih oni ne morejo prisiliti. Ko sem spraševala zaposlene, so pa povedali popolnoma različne zgodbe. Da so delodajalca večkrat vprašali in da je rekel, da je brez veze. Ali pa da je rekel, da “bo” in ta “bo” se vleče že deset let. In to, kjer je delodajalec država ….

Ja, marsikaj se da spremenit in dodelat, če je politična in ekonomska volja (ko j… voljo državljanov, a ne?). Recimo: več vlagat v preventivo in od delodajalcev bolj striktno zahtevat, da skrbijo za čistejše okolje, za varnejša, čistejša, bolj zdrava in ergonomsko ustreznejša delovna mesta ter prevzemajo večjo odgovornost za pojav poklicnih bolezni. Ampak kaj, ko morajo reveži že zdaj dajat po 300€ dodatno na zaposlenega.[/quote]

A imaš ti sploh predstavo, koliko delodajalcev, ki so neposredni proračunski porabniki ali v lasti države svojih zaposlenih ne pošilja niti na zdravstveni pregled ob zaposlitvi, kaj šele kasneje… Ko sem začela to malce raziskovati in ugotavljati, mi je kar slabo postalo. Ko sem začela spraševati, zakaj, so mi rekli, da zaposleni pač nočejo iti in jih oni ne morejo prisiliti. Ko sem spraševala zaposlene, so pa povedali popolnoma različne zgodbe. Da so delodajalca večkrat vprašali in da je rekel, da je brez veze. Ali pa da je rekel, da “bo” in ta “bo” se vleče že deset let. In to, kjer je delodajalec država ….[/quote]

…tam se krade na veliko. Ni naključje da je veliko politikov proti privatizaciji. Potem bi bilo konec s krajami. Bomo videli če bodo NLB privatizirali. Upam da jih Bruselj prisili v to, da ne bomo čez 10 let spet dajali miljarde v banke.

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

A imaš ti sploh predstavo, koliko delodajalcev, ki so neposredni proračunski porabniki ali v lasti države svojih zaposlenih ne pošilja niti na zdravstveni pregled ob zaposlitvi, kaj šele kasneje… Ko sem začela to malce raziskovati in ugotavljati, mi je kar slabo postalo. Ko sem začela spraševati, zakaj, so mi rekli, da zaposleni pač nočejo iti in jih oni ne morejo prisiliti. Ko sem spraševala zaposlene, so pa povedali popolnoma različne zgodbe. Da so delodajalca večkrat vprašali in da je rekel, da je brez veze. Ali pa da je rekel, da “bo” in ta “bo” se vleče že deset let. In to, kjer je delodajalec država ….[/quote]

…tam se krade na veliko. Ni naključje da je veliko politikov proti privatizaciji. Potem bi bilo konec s krajami. Bomo videli če bodo NLB privatizirali. Upam da jih Bruselj prisili v to, da ne bomo čez 10 let spet dajali miljarde v banke.[/quote]Američani imajo privatne banke pa so jih ravno tako “dokapitalizirali” z javnim denarjem, kar bi lahko pomenilo, da so jih podržavili (čeprav jih v resnici niso)

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Zdravstveni sistem, ki ga imamo moramo v celoti spremeniti, prenoviti, predvsem pa odpraviti načine, ki omogočajo mnogim zdravnikom služenja absurdno visokih plač in na drugi strani narediti strožji red z javnimi naročili (kjer se načrtno krade).

180.000€ ni ravno malo za Renejevo operacijo, toda ta fantek bo še rasel, ne dvomim, da so operativni posegi zelo zahtevni. Če ne bi izbrali operacije, bi mu na vsake toliko čase morali zamenjati protezo, da bi bila funkcionalno in estetsko podobna drugi pravi okončini kar ni majhen denar…in če vzamemo v zakup pričakovano življensko dobo fantka, lahko govorimo o najmanj trikratniku operacije. Pri vsej zgodbi je bolj kakor odziv ljudi žalostno to, da zavarovalnica ne bi rekla ne, če bi šlo za otroka od katerih ključnih političnih akterjev ipd. golazni.

Vsak, ki ima osebni dohodek je lahko doniral najmanj 1€, res me zanima, koliko višji je vaš življenjski standard, če se temu enemu evru niste odpovedali?

…tam se krade na veliko. Ni naključje da je veliko politikov proti privatizaciji. Potem bi bilo konec s krajami. Bomo videli če bodo NLB privatizirali. Upam da jih Bruselj prisili v to, da ne bomo čez 10 let spet dajali miljarde v banke.[/quote]Američani imajo privatne banke pa so jih ravno tako “dokapitalizirali” z javnim denarjem, kar bi lahko pomenilo, da so jih podržavili (čeprav jih v resnici niso)[/quote]

Pa so večino že vrnile. NLB pa ne bo nikoli.

Iz izkušenj vem, da v privat sektorju marsikje ni kaj dosti boljše ter da o delovnem okolju ter mižanju inšpektorjev glede tega sploh ne govorimo.

In koliko denarja ste doniirali, ogorčena raja?

Jaz kar veliko. 0,5 eur 🙂

Matkic

po eni strani te razumem, kaj pišeš, vendar se bojim, da imaš napačne vrednote. Skozi moja prepričanja.

Ko jaz razvrščam vrednote, tako za sebe, še sploh pa za svoje otroke, je to res zdravje, zadovoljstvo, svoboda in ljubezen. Si pravzaprav težko predstavljam, da bi karkoli lahko bilo, če ne bi hkrati bilo še drugega (od tega naštetega). Denar mi nekako nikoli ni bil neka velika vrednota.

Za tebe si pa mislim, da ti je zelo velika vrednota neodvisnost, samostojnost, neka zmožnost poskrbeti za sebe. Kolikor te berem (res je to malo), nekako izpostavljaš tako za sebe kot za druge, da naj bi bili ljudje sposobni v prvi meri sami poskrbeti za sebe, kot da je klic na pomoč znak šibkosti, še več, znak manjvrednosti, neuspeha, še huje, nekaj, kar obsojaš in mogoče, sprašujem se, se tudi bojiš.

Le zakaj ti je to tako pomembno? (Biti samostojen, neodvisen, nezavezan za drugega)

Iz izkušenj vem, da v privat sektorju marsikje ni kaj dosti boljše ter da o delovnem okolju ter mižanju inšpektorjev glede tega sploh ne govorimo.[/quote]

Se strinjam. To se mi zdi obžalovanja n grajanja vredno. Zato imamo inšpektorje. Ampak da država, ki bi morala to preverjati in sankcionirati, nima pri sebi tega urejenega, se mi pa zdi čisti absurd.

O vrednotah, bi se morali vprašat, leta 1991 na plebiscitu, in na volitvah ko ste volili kreteni dolgih 20 let!!!!

Danes je treba situacijo reševat in tu nam vrednote ne pomagajo, ker nam ne bodo prinesle pozitivnega salda v državni blagajni!

O vrednotah, bo smiselno spet govorit, ko bo država delala presežek in ne bo dolžna, potem se pa lahko gremo vrednot in morale in etike….

Denar ti mogoče ni bil vrednota, ampak saj je le redkim, vrednota je to, kar si z denarjem lahko kupiš, in to je med drugim tudi zadovoljstvo (naj bo trajno ali nekajurno) zdravje ipd….

100€ samo po sebi ni vredno nič, ker je le kos ”dragega” papirja, ampak če pa lahko z 100€ živim cel mesec v revni državi pa je tam to vredno več, kot v Sloveniji….

To, da bi morali biti ljudje sposobni poskrbet za sebe, bi moral bit sveti cilj vsakega človeka na tem Svetu……. Na mesto tega imamo 10 otrok v romski družini ki jih vzdržujeva midva…. a zato, ker bi rad ukinil financiranje takega primerka, imam napačne vrednote?

Imamo na tisoče mamic, ki so rodile v zadnjih letih, v 80% meri zaradi tega, ker dobivajo denar od države…. ne zato, ker bi rekle ”Jaz pa živim tak dobro, da bi rada kronala moje življenje z otrokom” ampak zato da vlečejo DENAR… €€€€€

Zato ker bi takim odvzel financiranje, ker so nezaposlene, in vseeno spočenjajo otroke, ki jih same niti ne morejo vzdrževat, imam napačne vrednote?

No če je tako, potem priznam, da so moje vrednote napačne, pa še ponosen sem na te ”napačne” vrednote.

Zato, ker je to dokaz lastne sposobnosti, samo preko državnih uravnilovk (sociala + večji davki) je to vedno težje nam mladim…..

Če poenostavim, to kar se dogaja v Sloveniji je, da 5 delavcev v zasebnem sektorju, futra 4 v javnem, 1 nezaposleno mamico, 1 romkinjo z 10 otroci, 1 na vladi, 3 upokojence zraven pa še morjo vseh teh 5 delavcev delat dobiček svojemu tajkunčku ki jih je zaposlil….

In kot vidiš to ne gre več oz. se odraža v minusu…. in danes ni važno kaj je blo… izgovarjat se na izginule milijarde, je odraz samotolažbe, da si lenuh in bednik…. poiščimo rešitev, ki je dosegljiva danes, ne ki je bila možna 6 let nazaj……

Ampak seveda, ta rešitev ima podlago v številkah, in nima vrednot, ampak ji je važno samo da pridemo iz rdečih številk v zelene…..

S tem pa se ne morem strinjati. Ravno pomanjkanje vrednot je ustvarilo krizo in ravno povrnitev vrednot lahko spet vnese zaupanje v gospodarstvo in s tem možnost razvoja.

Ljudje brez vrednot so ustvarili probleme in ljudje z vrednotami jih lahko rešijo. Isti, ki so ustvarili probleme, sigurno ne bodo nič rešili.

S tem pa se ne morem strinjati. Ravno pomanjkanje vrednot je ustvarilo krizo in ravno povrnitev vrednot lahko spet vnese zaupanje v gospodarstvo in s tem možnost razvoja.

Ljudje brez vrednot so ustvarili probleme in ljudje z vrednotami jih lahko rešijo. Isti, ki so ustvarili probleme, sigurno ne bodo nič rešili.[/quote]

Ja ampak ne te vrednote ki jih imamo…. ker pasivnost vas z kao vrednotami (ja tudi tebe) je privedla do tega….

Potrebujemo nove vrednote ki pa so za marsikoga starejšega prekrute …. nekaj v stilu mojih rešitev…

To da podpiramo vsakega jebivetra, pohabljenca, lenuha, romkinjo ki še ni slišala za kontracepcijo je vrednota tistih ki € vidijo v stilu, s tujim kurcem je najlažje mahat po koprivah…..

Zato, ker je to dokaz lastne sposobnosti, samo preko državnih uravnilovk (sociala + večji davki) je to vedno težje nam mladim…..[/quote]
Ali pa dokaz nesposobnosti ustvariti zaupljiv odnos z sebi enakovredno osebo oziroma družbo. Odvisno od zornega kota oziroma posameznega primera.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Zato, ker je to dokaz lastne sposobnosti, samo preko državnih uravnilovk (sociala + večji davki) je to vedno težje nam mladim…..[/quote]
Ali pa dokaz nesposobnosti ustvariti zaupljiv odnos z sebi enakovredno osebo oziroma družbo. Odvisno od zornega kota oziroma posameznega primera.[/quote]

Ne, ker če bi vsak lahko poskrbel za sebe, ne bi rabli sociale, pa še česa drugega….. tipično jokcanje ker jemlješ socialo 🙂

zaupljiv odnos moraš sestavit ne na podlagi denarja ampak na podlagi spoštovanja in vrednost človeka… ne pa zato da bom jaz plačeval za enga luzerčka ki štema otroke starševske dodatke….

To ni zaupljiv odnos, to je izkoriščanje pika…

Ti Marko pa bluzi in filozofiraj veselo naprej.

Matkič, jaz se strinjam. Ein sistem res “preveč” izkoriščajo. Težava je, ker ta “preveč” nikjer ni določen in tudi, če bi bil, ne vem, če bi bilo kaj drugače. Menim, da nikoli ali pa še zelo dolgo ne bo enega sistema, ki bo deloval pravično. Menim namreč, da ljudje sami sistem kreiramo, s svojo naravo. Sistem sam ne more krotit človeške narave. Vsaj zaenkrat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close