odvzem vozniškega dovoljenja
Pozdravljeni, kdaj dobite pošto je stvar policije ali redarstva. Glede na navedeni datum storjenega prekrška menim, da jo boste še dobili. Lp
zdravo, pred 1im mesecom mi je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, oz sem ga moral vrniti ker sem v času pogojne storil prekršek za 3kt, ker sem se hotel avtomobila znebiti preden bi naredil še kakšno drugo traparijo, sem ga hotel peljati v sosednjo vas oddaljeno 1km, in pustiti prijatelju naj ga proda. Na vso srečo so me 200m pred njegovo hišo ustavili policaji in vozilo seveda tudi zasegli, kar me sploh ne moti, ker sem to vedel kakšne so sankcije če me ustavijo brez vozniškega dovoljenja, me pa najbol zanima, oz da se pripravim, kaj lahko pričakujem iz sodišča, prej sem imel prepoved do vozniškega do konca februarja 2020, dobil bi ga pa z zdr. spričevalom in na novo opravljenim izpitom B kategorije, me zanima če sodišče to prepoved zdaj podaljša, za koliko časa in če lahko pri tem ugovarjam. Hvala za odgovor.
Pozdravljeni, ko so vam preklicali pogojno dobo, ste dobili (ali pa še boste) sklep o preklicu pogojne. V njem piše kako in kaj. Najbolje je, da se osebno pozanimate na upravni enoti. Lp
Postovani
Zanima me vaše mnenje, Sem državljan BiH, imam vozniško dovoljenje v BiH, imam delovno dovoljenje s sedanjim prebivališčem v sloveniji, vzeli so mojo vozniško dovoljenje, ker sem razstrelil 0,34, ker sem začetnik, Vozniško dovoljenje imam več kot eno leto, dobil sam sklep i imam zaslisanje 16.5.,Nisem opravil zdravniškega pregleda, ker pravi, da ga moram dostaviti v treh dneh,Zdravniski pregled su mi naredili tek za 200 dni, zato tega nisem storil. Zanima me, kaj lahko pričakujem na sodišču, ali obstajajo možnosti za prekinitev moje prepovedi vožnje, in če imate kakšen nasvet, kaj naj rečete na sodišču, prosim, odgovorite čim prej, hvala
Pozdravljeni, kot navajate ste voznik začetnik in tako vas tudi tretirajo. Na sodišču lahko pričakujete zaslišanje v smislu zakaj ste vozili vinjeni in izrek kazenskih točk ter globo. Ker ne vem po katerem členu vam bodo naložili točke in globo vam ne morem točno odgovoriti. Vsekakor pa boste p ozaslišanju dobilki sodbo v imenu ljudstva v kateri bo pisalo koliko točk vam izrekajo in koliko globe. Če boste dobili več kot 6 točk boste dobili tudi sklep o prepovedi vožnje po Slo. Vozniško dovoljenje lahko pridobite nazaj, če opravite kontrolni zdravniški pregled in podamo predlog za vrnitev dovoljenja in nato še za t.i. pogojno obdržanje dovoljenja. Predlagam vam, da me kontaktirate na mail in pošljte vse listine, ki ste jih dobili do sedaj v zvezi s prekrškom. Lp
Pozdravljeni, predlog za vrnitev začasno odvztetega v.d. se lahko odda skupaj z opravljenim kontrolnim zdr. pregledom. Ko opravite pregled mi ga pošljite na mail skupaj s sklepom o začasno odvztetem v.d. Prej ne moremo nič. Lp
Pozdravljeni. Par dni nazaj mi je bilo začasno odvzeto V.D. Napihal sem 1,12. Vendar nisem bil ustavljen med vožnjo avtomobila, ko so mi dali pihati (avto je stal na parkirišču, jaz sem bil v objektu). Poiskali so me, ker sma v ovinku z neznanim voznikom trčila z ogledali (takrat nisem bil vinjen). Po tistem je minilo kar nekaj časa preden so prišli in mi dali pihati. Vmes pa smo s kolegi kar nekaj popili. Se pravi neglede na vse, moram čimprej opraviti kontrolni zdravstveni pregled in podati predlog na sodišče za vrnitev začasno odvzetega izpita. Kaj sledi.
Hvala za odgovor
Pozdravljeni, lahko opravite kontrolni zdravniški pregled in zaprosimo za vrnitev začasno odvztetega v.d. Nato lahko po prejemu sklepa o prenehanju veljavnosti v.d. zaprosimo za t.i. pogojno obdržanje v.d. Če sodišče sledi predlogu vam dodloči od 6mes. do 24mes. pogojne dobe, v kateri se lahko vozite ne smete pa storiti hujšega prometnega prekrška. Če ga vam v.d. preneha veljati. Lp
Pozdravljeni. Par dni nazaj mi je bilo začasno odvzeto V.D. Napihal sem 1,12. Vendar nisem bil ustavljen med vožnjo avtomobila, ko so mi dali pihati (avto je stal na parkirišču, jaz sem bil v objektu). Poiskali so me, ker sma v ovinku z neznanim voznikom trčila z ogledali (takrat nisem bil vinjen). Po tistem je minilo kar nekaj časa preden so prišli in mi dali pihati. Vmes pa smo s kolegi kar nekaj popili. Se pravi neglede na vse, moram čimprej opraviti kontrolni zdravstveni pregled in podati predlog na sodišče za vrnitev začasno odvzetega izpita. Kaj sledi.
Hvala za odgovor
Pozdravljeni, tako je čim prej opravite kontrolni zdr. pregled in nato lahko zaprosimo za vračilo začasno odvztetega v.d. in kasneje še za pogojno obdržanje v.d. Sicer lahko ugovarjate na zadevo vendar ne boste uspešni. Lp
Spoštovani,
oče je dobil pošto o odvzemu v.d. zaradi prekoračitve kazenskih točk. Vsi prekrški so bili le prekoračitev hitrosti, brez povzročitve prometne nesreče, kakršnekoli materialne škode in nikoli ni vozil pod vplivom alkohola. Lepo prosim, svetujem mi kaj lahko stori, da obdrži vozniško dovoljenje.
Hvala in lep pozdrav, Tina
Lep pozdrav, 5.3.2020 so me ustavili , vozila sem normalno , ampak policajka me ima na pik zaradi moje preteklosti in je sla za mano, dali so mi za pihat napihala 0.0 , sledil je hitri test na drioge, zeloi blaga crtica je pokazala oziroma sled kokaina, ki sem ga jemala 2 dni nazaj ko me je ustavila policija, se tako blaga crta se mi je zdela da sem prasala policajko ce lahko slikam, je rekla da ne da bo itakl poslala k sodnici , da povem na kratko, ustavili so me na motorju,motor mi je spremenil zivljenje sem se pobrala, sem tudi na metadonskem programnu kjer imam urejeno da lahko vozim in delam redne preglede in podaljsevanja, sem na nizki dozi metadona in ima to urejeno da lahko vozim, zivljenje sem si spremenila zrihtala pordilo in tudiu iscem zaposlitev, saj sem trenutno brezzaposlena. glede tega ko sem uzela 2 male crtice kokaina mi je zal, to je bilo slucajno na zabavi je nekdo ponudil sicer nme posegam po tem, ima tudi na metadonski redne urinske teste, in sem vedno negatiovna, res sem se borila imela veliko stroskov da sem prisla do potrdila za metadon, sem si uredila zivljenje, se naredila ispit za motor, ker mi motor ogromno pomeni saj me sprosca in odmika od vsega slabega, tisti s kokainom je bilo pa slucajno, res ne jemljem tega, na vsake svete case 🙁 zdaj vidim da res ni sale, ampak ne razume nisem bila pod uplivom, testa analize krvne me je policajka ustrasila da bom dobila dodatne stroske ce grem to delati … pravi da bo test poslala sodnici tam na tem hitrem testu na slino se tocno vidi komaj zaznavna crta , da skrajsam vse skupaj, zanima me ali bom lahko dobila pogojno glede na to da nisme imela nobenih prekrskov prej nikoli niso oduzeli ispita prej ali kaj podoibnega, ali bom lahko dobila pogojno ? sedaj cakam poziv k sodniku . 🙁 prosim na odgovu, ker se mi je zivljenje postavilo na glavo a toliko sem se trudila, sem u stresu zmedena, ne morem spat niti jest , to mi je predstavljalo vse , zivljenje, ravno sem zacela zaposlitev iskati 🙁
Forum je zaprt za komentiranje.