Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Odvzem poslovne sposobnosti

Odvzem poslovne sposobnosti

Pozdravljeni.

Zaradi večkratnega mailanja okrajnemu SG sodišču – pisnega nestrinjanja s krivo razsodbo – je tamkajšnje sodišče brez opozorila o tem, da jih s temi 5 ali 10 maili nadlegujem, obvestilo naše krajevno sodišče o okoliščinah in razlogih za uvedbo postopka izgube opravilne sposobnosti. In sodnik ga je tudi uvedel po uradni dolžnosti, ker menda niti ne more zavrniti. Kot razlog pa je predsednica okrajnega SG sodišča navedla moje mailanje, moje klicanje sodnice na dom pred sojenjem (ki se kljub temu ni hotela izločiti in obljubila nepristranskost) in zame lažni obremenilen papir sodne izvedenke, češ da sem občasno psihotična, kar seveda nisem bila nikdar, vendar mi je to po lastnih besedah napisala za mojo zaščito, da”vsaj ne grem v zapor.” Čeprav nisem dejanja nikoli priznala, saj nisem kriva, je v izvedenskem mnennju pisala, da sem priznala itn.

Prva glavna obravnava je razpisana za 30. avgust, sodišču pa sem že poslala obširni odgovor. O tej zlorabi sodniškega položaja sodišča z namenom utišanja mene – žrtve tiste pristranske sodnice – sem obvestila tudi vrhovno državno tožilstvo in protikorupcijsko komisijo.

Glavni razlog za takšno uvedbo je bolezen ali nesposobnost ravnanja z denarjem, jaz pa nimam službe in sem duševno zdrava oseba, tako da niti ne sodim zraven in oni želijo doseči le, da kot opravilno nesposobna ne bi bila sposobna prijavljati kaznivih dejanj ponarejanja listin v moji zadevi. Nekoč na Goli otok, danes pa padeš v tak postopek. Očitno ni razlike v jemanju človekovega dostojanstva in pravic.

Ker nimam nikogar, mi je na mojo željo CSD postavil začasnega skrbnika, ki tam pri njih na CSD dela voluntersko, ta fant pa noče povedat, kaj točno dela, je pa uni. dipl. pravnik.

Vprašanje :

1. vprašanje : glede na to, da je začasni skrbnik uradno na sodišču moj zaveznik, ali imam jaz pravico od njega zahtevati na sodišču tišino in zgolj pritrditev moji obrambi in sicer zato, ker o pereči zadevi razmišlja popolnoma drugače kot jaz in mi celo priporoča molk o krivični sodnici in vsem ostalem, v nasprotju z gospo tožilko, ki mi je svetovala povedati vse, kar vem ?

Npr. on brez kakšnih dokazov vnaprej stoji na strani SG sodišča, ker sodišče ima po njegovem v vsem vedno prav, on vedno vse verjame izvedencem, ne verjame moji nobeni pošteni in iskreni besedi, češ da “saj ni bil zraven”, ali pa jo sproti pozabi, tudi če je pomembna, raje mi pripiše vse tisto, kar ni res, vseskozi deluje raztreseno in pozabljivo. Pa se takšno osebo bojiš imeti s seboj na obravnavo, da ne blekne česa norega na sodišču proti tebi in uniči tvoje prizadevanje, razumete. Znebit se pa ga ne moreš, če nimaš drugega začasnega skrbnika.

Začasni skrbnik me prav tako od samega začetka v najinem pogovoru napačno prepričuje v mirovanje glede vseh problemov. Za vrhunec pa mi celo brez sramu obljublja, da bo ta postopek proti meni ustavljen in da ne bom pristala na zaprtem oddelku psihiatrije, če neham groziti mladi sodnici z ovadbo zaradi krivičnega sojenja, kljub temu da ni nobene garancije za to, kje bom jaz pristala. In poleg tega je krajevno pristojno domače sodišče neodvisno in če obstaja resen sum kaznivega dejanja SG sodišča, me prav gotovo ne bodo umetno naredili za noro samo zaradi mojega opozarjanja na ta sum, po moje se on moti.

Naj povem, da se je moj začasni skrbnik že čez 2 dni zatem zlagal in to svojo izjavo zanikal, češ da ni bilo pri meni nikoli govora o prisilnem zdravljenju na psihiatriji na zaprtem oddelku. Češ da pa je že zastopal osebe, ki so bile kasneje zaprte in prisilno zdravljene in da je tam zelo hudo.

Ko sem mu rekla, da ne rabim tja, ker nisem psihotična, me je resno spraševal za razlago besede psihotičen, češ da on niti kot pravnik take besede ni nikoli slišal in ali mu jo lahko razložim. Očitno me ima za tako bebavo, kot da ne vidim zajebancije, da me preverja. On vse te izraze mora namreč nujno vedet tudi sam pri njegovem delu s hudo duševno bolnimi, saj je varoval psihotične na zaprtem oddelku. Po vsem slišanem in nasprotovanju načinu moje obrambe pred izgubo opravilne sosobnosti si zdaj mislim, da jih je kot začasni “skrbnik” očitno zgolj pomagal spraviti za te zidove na psihiatrijo. Pri tem pa je morda bil kakšen od njegovih varovancev tja poslan tudi popolnoma zdrav samo zato, ker je kaj rekel proti sodišču in oblasti kot jaz. V norišnici zaradi močnih zdravil seveda vsak ne glede na duševno zdravje svoj razum hitro izgubi.

2. vprašanje : Prosim, če mi mi odgovorite, kakšne so moje pravice, saj niso nikjer natančno navedene, kakšne so dolžnosti začasnega skrbnika zastopnika na sodišču, kaj on govori na sodišču na sodni obravnavi? Npr., upam da mi ne sme skrbnik lastnih besed v usta polagati, ali da ne sme on govoriti v svojem imenu drugače kot sama trdim v svojem zagovoru! Potem to ni več skrbnik, saj ne varuje mojih pravic, se pa bojim, da bo to storil. Ali se on sme tam pred sodnikom postavljati na moj račun, me patronizirati, okarati in kar je še tega, da poudari svojo vlogo nadrejene osebe proti meni, ker me očitno smatra za podrejeno? ? Očitno je popolnoma nesamokritičen in ima osebo v postopku opravilne sposobnobosti, za sebi podrejeno.

Naj povem, da me je enako ukazovalno obravnavala tudi pravnica na CSD, ki mi je postavila tega začasnega skrbnika. Npr, poklicala me je domov, nisem imela telefona pri sebi. In ko sem opazila njene 4 klice, sem takoj poklicala nazaj. Sredi mirnega pogovora je naenkrat name zavpila : ” Pa javljajte se mi na telefon! Takoj ko vas pokličem, morate dvignit slušalko!”

Tudi ona nima spoštovanja do mene v tem imeru kot do šibkejše osebe oziroma ima osebe v postopku odvzema opravilne sposobnosti za manjvredne. Glede na njuno visoko glorifikacijo do ljudi zaposlenih v sodstvu in drugih uradnih oseb, si tadva ne bi nikdar upala obravnavati nekega sodnika v postopku izgube opravilne sposobnosti na enak način, z njim bi bla pa skrajno priliznjena. Zato ker cenita samo premoč. Prav tako si ne bi upala kaj dost komandirat nevarnega 2-metraša s 110 kilami mišic.

Naj še povem, da ko sem začasnemuskrbniku očitala, da sploh ne opravlja vloge zaščitnika, saj se ne strinja z mano in le kako bova na sodišču našla skupni jezik, pa se mi je v odgovoru skliceval na častnost in brezplčanost funkcije začasnega skrbnika.

Žal se ne obnaša kot bi se moral obnašati zaveznik. Še več! Začasni skrbnik je zaveznik, a on pa mi trdi, da ga bo sodnik vprašal za njegovo lastno mnenje o meni. To je seveda nedopustno. NJegovo mnenje mora biti enako mojemu mnenju, ali pa me ne more zastopati . Jaz sem namreč še vedno opravilno sposobna in kar se tiče mene, mora veljati moja beseda in moja volja, ne pa njegova. Nikakor v tem času ne more v mojem imenu govoriti od CSD postavljeni začasni skrbnik. Jaz sem namreč pri celi pameti.

Bodo pa seveda lahko v mojem imenu govorili drugi in bo vsaka moja beseda nična, če bo SG sodišče v tem predlogu za ta odvzem na koncu tudi uspelo.

Moj začasni skrbnik se celo obnaša, kot da bi imel skorajda veselje pomagati ujeti neko “notranjo sovražnico” sistema, v katerega sam tako mastno in neomajno verjame kot v popolnega. Pa ne glede na resnico in prevare, ki včasih znotraj njega vladajo, npr. ponarejanje listin in premoč močnejšega in poraz poštenega, kar se je zgodilo tudi meni in zato se hočem zagovarjati in se sklicevati na pravico do svobodne komunikacije. S čimer pa se ne strinja moj začasni skrbnik.

3. vprašanje : Ali bom po vašem mnenju uspela s prošnjo sodišču, kjer teče postopek, da se na sodnih obravnavah zagovarjam sama in da ne rabim ob sebi imeti začasnega skrbnika, ampak samo odvetnika po bpp ? Če ne bi uspela, takšne prošnje seveda ne bom poslala.

Se opravičujem za dolgo pisanje, ampak sem zaradi lažjega razumevanja morala obrazložiti svoj problem.

Hvala za odgovor.

Spoštovani,

skrbništvo ureja Zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, urejeno pa je za vse osebe, ki nimajo možnosti same skrbeti za svoje pravice in koristi. V kolikor je sodišče vam postavila skrbnika, mora le-ta vestno skrbeti za osebnost, pravice in koristi varovanca – v skladu in obsegu, kot ga je določilo sodišče v svoji odločbi. V kolikor vam je dejansko bila odvzeta poslovna sposobnost, mora pred sodiščem skrbnik zastopati vaše interese in pravice, zato se pred sodiščem ne morete zastopati sami, sodišče tudi ne sme upoštevati vaših navedb in izpovedb. Tako sodišče kot tudi vaš skrbnik sta vezana na veljavno zakonodajo, zato vam verjetno naš odgovor ne bo všeč.

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Spostovani!

Ne rabi mi bit vas odgovor vsec ali ne 🙂

Verjetno pa teh crev niste prebrali, namrec, jaz sem sele v postopku odvzema poslovne sposobnosti in mi ta še ni bila odvzeta , ceprav bi mi v vsem tem casu ze res morda lahko bila. Za zdaj se jo trudim obdrzati.

Imela sem tezave s tem zacasnim skrbnikom, ki je bil razresen na lastno zahtevo : na CSD Ptuj je napisal lazi, da sem grozila sodnikom in policiji v casu najinega sodelovanja! Ni me hotel zastopati, ker se je bal za svojo kariero v tem primeru glede na to, da sem simfala sodisce, on pa bo vse zivljenje povezan in poslovno odvisen od dobrih onosov s sodisci!

Zato sem tudi sama prosila za njegovo razresitev in ga bom tozila zasebno zaradi skodovanja mojemu ugledu, za zdaj še lahko.

Imam pa razumevajocega sodnika, ni bil nic jezen, ker sem prisla malce protestno na sodisce z zelo velikim napisom na svoiji majici : ‘TUKAJ SE MISLI POCASI.’

Moj greh pa je, da sem pisala na urandi mail sodisca o njih, o njihovih kaznvih dejanjih . V resnici pa sem si baje narobe zapomnila pricanje pric v moji sodni zadevi, kjer sem bila nato po krivme obsojena in sem mislila, da so na sodiscu v SG racunalnisko preminjali zvocne posnetke v prid ene strani in v skodo druge strani, tako, da so nekateri krivi oprosceni, nekateri nedolzni pa obsojeni! In da bom tozila pristransko sodnico itn. In

Pa so me samo zato dali v SG dali “po uradni dolznosti” v ta postopek, pod pretvezo, da nisem sposobna skrbeti zase sama, ceprav ni vprasanja o kaksnem prisilnem zdravljenju al pa kaj. SG sodisce je dalo pobudo zame krajevn pristojenmu okrajnemu sodiscu.

Poteka pa vse zelo preprosto : jaz moram dokazati, da sem pridna in delovna, da doma delam, kot sem povedala, kot brezposelna v hi in v hlevu nekje dnevno do 4 ure. In zdaj mora priti brat potrditi in ena sorodnica, ali res doma kuham, pomijem posodo, skidam itn

Vse skup je ponizujoce in bi morala zahtevati morda sodno varstvo.

Dobro vejo, da imam prav in da sem samo bila zivcna, ker sem po sodni krivici stalno pisala na mail sodisca, da nisem kriva. Dejansko nisem bla kriva.

Ampak zamudila sem pritozbo in je, kar je.

Zaradi pisanja na mail sodisca, za katrega nisem vedla, da je kaznivo, pa sem se znasla v tem postopku zdaj!

Samo upam, da drzava ne bo zlorabila zakonov in ze samo pobudo SG sodisca dojemam kot krsitev mojih clovekovih pravic.

Jaz namrec nisem vedela, da je to kaznivo, ce kdo prevec pise na uradni mail sodisca, da ni kriv dejanja, za katero je bil obsojen in da pri njih potvarjajo zvocne posnetke!!!

Kako bi clovke to vedel?

In zdaj moram dokazovati svojo normalnost….

Spoštovani,

predlagam, da se v smislu boja za svoje pravice poslužujete vseh pravnih sredstev, ki jih zakonodaja omogoča in v okviru teh vlog opišete vse krivice, ki se vam dogajajo. Resno pa vam odsvetujem pisanja sodnikom, ki sodijo v vseh vaših zadevah, saj na tak način ne boste nič dosegli – ali pa vsaj ne tega, kar želite doseči. V kolikor resnično verjamete v svoj boj, v njem vztrajajte – poslužujte pa se sredstev, ki bodo lahko doprinesla nekaj pozitivnega k celotni zadevi.

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close