Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Pomoč voznikom v prometu Odvzem izpita

Odvzem izpita

Lep pozdrav,

imam par vprašanj 🙂

29.8.2016 sem naredil izpit za kategorijo A2, čez 13 dni sem dobil 8 kazenskih točk, ker sem mlad voznik naj bi to pomenilo, da se mi bo odvzelo vozniško dovoljenje. Zanima me, če se da kaj narediti, da ga nebi izgubil (da sem na pogojni ali kaj podobnega). Še vedno čakam, da po pošti dobim globo in karkoli od sodišča (predvidevam da bom dobil kakšnega sodnika za prekrške)

Globa znaša vse skupaj 750 €. zanima me tudi če bi jo lahko oddelal z kakšnimi družbenokoristnimi deli, saj še vedno obiskujem srednjo šolo in si ne želim izposojati denarja.

Čez teden dni pa imam glavno vožnjo za kategorijo B. Zanima me če moji prekrški iz kategorije A2 na kakšen način vplivajo tudi na B kategorijo.

Hvala, Vito

Pozdravljeni, ko bo prekršek postal pravnomočen (verjetno ste dobili plačilni nalog, ko so vas ustavili, če ste, v tem primeru ne bo zaslišanja na sodišču, če niste dobili plačilnega naloga na licu mesta potem bo verjetno zaslišanje pred sonikom) in se bodo kazenske točke vpisale v evidenco boste dobili sklep o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja (v.d.). Če boste opravili kontrolni zdravniški pregled, lahko podamo predlog za t.i. pogojno obdržanje v.d. v roku 15dni od pravnomočnosti sklepa in boste v.d. obdržali. Dobili boste od 6mes. do 24mes. pogojne dobe v kateri se boste lahko vozili ne boste pa smeli storiti hujšega prekrška t.j. vsak prekršek za katerega so predpisen kazenske točke.
Glede globe lahko predlagamo sodišču plačilo v oblik iopravljanja družbenokoristnega dela in sodišče nato odloči ali vam odbori tak plačilo globe ali ne in na kakšen se globa oddela oz. lahko se soišču predlaga tudi plačilo na obroke, v takem primeru prav tako sodišče odloča ali ste upravičeni do obročnega odplačevanja ali ne. Pridobitev v.d. za B kat. naj ne bi bila vprašljiva, razen, če vam bodo dodelili kakšno prepoved opravljanja izpitov vseh kategorij ali kaj podobnega. Glede na to, da še niste dobili nič za A2 kat menim, da boste lahko pridobili B kat. Za točnejše odgovore bi moral videti listine. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close