Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Odvisnost od OH

Odvisnost od OH

Pozdravljeni!

Slišala sem za novo knjigo, ki govori prav o tem. Ker sem začela uporabljati bolj beljakovinsko prehrano, sem opazila, da zares pogrešam kruh in peciva in podobne stvari. Domnevam, da sem zasvojena z OH. Kako premagati to krizo?
Hvala!

Zasvojena z OH? A potem je vsakdo , ki si privošči za zajtrk kos kruha in za malico žemljo zasvojen s kruhom?:)
Nisi zasvojena, navajena si na tak način prehranjevanja.
Zdaj verjetno zganjaš ne vem kakšno dieto, bereš knjige in se odrekaš mnogimn rečem. Se ti zdi taka spremeba zdrava za organizem? Iz enega ekstrema v drugega…
Več takih sporočil sem že prebral in prav presenečen sem kaj vse ljudje počnete s seboj. Zato sem se odločil, da napišem tale sporočilce vam v razmislek….
Še vedno mislim, da je zmernost pri vsaki stvari potrebna, nasprotujem ‘razno raznim’ dietam v katerih priporočajo črtanje določene hrane.
Zmernost pri hrani(le ta naj bo raznovrstna), redno gibanje in mislim, da človek ne potrebuje kaj dosti več, da se počuti dobro.
Če se že odločaš za drugačno prehrano potem naj bo prehod postopen…

LP

aja….ne , ne vem kje se dobi omenjeno knjigo

http://www.rotis.si/
tuki se dobi to knjigo, imajo jo tudi po knjigarnah.

Živjo!

Ja, to je ta knjiga. Nisem je še videla niti brala. Pač slišala, in verjamem v zasvojenost. Le jaz imam zdaj dieto, kjer je veliko jogurtov, kruha sploh nimam več, čeprav sem ga imela rada zjutraj za zajtrk. Enkrat na dan mi je bil zadosti, pa še kakšen štrudl na 14 dni in kakšen keks. Pa kakšen čips na mesec. Uf, zdaj pa jih ne smem jesti, če želim shujšati in izgubiti maščobo. Ojej…

Popolnoma se strinjam z Outsiderjem. Tako kot druge snovi so tudi OH potrebni telesu kot glavni vir energije, seveda v dovolj zmernih količinah. Nakup takšnih ali drugačnih knjig o raznih dietah se mi pa zdi proč vržen denar – za ta denar, Olga, sebi in svojemu telesu privošči kaj bolj zdravega, diete z odrekanjem in obljubljenimi toliko in toliko izgubljenimi kilogrami na teden pa to vsekakor niso !! In na daljši rok sploh ne delujejo. Edini zdrav in učinkovit recept je sprememba življenjskega sloga in disciplina v prehranjevanju, na kratko “zmigati rit in manj žreti”. Ampak tu je pa potrebno precej samodiscipline in verjamem, da je komu lažje in enostavnejše zaslepiti se in verjeti čudežem, opisanim v raznih knjigah…

Ni ti treba kupiti knjige, saj lahko dosti najdeš na internetu. Jaz sem si knjigo izposodila, pa ni nič posebnega.
Hellerjeva dieta je podobna Atkinsovi (ampak ne v fazi Induction ampak v fazi Continuing Weight Loss, kjer je malo več OH). Vsak obrok je sestavljen iz zelenjave in pretežno beljakovinskih živil (meso, jajca, sir, ribe, …). Pri Hellerjevi dieti enemu obroku dodaš še živila z več OH (predvsem kompleksni OH), pri Atkinsu pa ne.
LP, Manka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close