Odvajanje kajenja
Pred pol leta sem nehala kaditi. V prvih dveh mesecih sem se precej zredila, potem pa sem začela paziti na prehrano (sadje, zelenjava, veliko vode, nič kruha, krompirja, testenin, meso le redko…) in se tudi dnevno rekreirati (minimalno pol ure, ponavadi ena ura intenzivne telovadbe). Medtem, ko sem kadila, mi ni bil problem paziti na težo, sedaj pa se nikakor ne morem znebiti odvečnih kilogramov. Ali je možno, da se v taki meri spremeni presnova, potem ko se človek odreče cigaretom? Nikakor ne bi rada začela spet kaditi zaradi postave, saj ima kajenje preveč škodljivih učinkov. Ali imate kakšen nasvet?
živijo!
sicer nasveta nimam, lahko ti samo povem, da sem pred tremi meseci tudi jaz opustila kajenje, na kar sem zelo ponosna. Čeprav sem bila pripravljena na to, da se bom mogoče kakšno kilo zredila, sem šokirana: pridobila sem 6 kg, kar je grozno. Najhuje pa je to, da se nobene diete trenutno ne morem držati, ker imam res velik apetit. Pravijo, da mine po približno pol leta. Upam da res.
Drži se še naprej! Tudi jaz zaradi postave nimam namena ponovno začeti s kajenjem. Srečno!
Tjaša
Se opravičujem, ko odgovarjam tako pozno, vendar sem tudi sama približno 4 mesece na tem. Prenehala sem preprosto zato, ker sem zanosila in mi je bilo poleg tega še blazno slabo, že če se mi je samo partner približal, ki je malo prej pokadil kakšno cigareto! O kilah ni niti duha! Zredila sem se samo toliko kot je bilo potrebno glede na to da sem noseča!!!
Torej ne razmišljaj o tem koliko kil boš pridobila in se zamoti še s čim drugim. Ni ti treba sedaj samo telovaditi in jesti samo zelenjavo, ker boš ravno zaradi lakote še bolj posegala po bolj kalorični hrani!
Po moje bi bilo pametneje, če si najdeš kakšno zanimanje, ob katerem ne boš imela časa za razmišljanje o cigaretah, ali pa hrani!
Pa še nekaj: rajši imam kakšno kilo več, kot pa stalno slab dah, uničeno zdravje pa še kakšen tolar viška!
Forum je zaprt za komentiranje.