Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek odstranjevanje

odstranjevanje

Ola! Mene pa zanima, če si je že kdo dal odstranit znamenja po telesu z elektrokoagulacijo (nekakšen el. skalpel)? Danes sem si odstranila par znamenj, zdaj me pa zanima kako ste vi to skombinirali z oblačili? Skrbi me, da bi se “mucke” od majice prijele na te ranice (ki so zaenkrat še odprte)

si si znamenja odstranjevala sama??? po mojem mnenju to ni najboljše. če bi ti odstranjeval zdravnik bi ti tudi zalepil z gazo (skratka primerno oskrbel) in ti ne bi bilo treba nič pazit a ti bojo šle mucke od majce na rano… po drugi strani bi pa lahko šlo za spremenjena znamenja in bi morali to dat na preiskave. no večina znamenj ni nevarnih, lahko pa postanejo, sploh, če jih kar tako nestrokovno režeš.
poleg tega pa tale forum ni za taka vprašanja. imaš zdravstvene forume tukaj kjer odgovarjajo strokovnjaki.
lp

Ja sej sem bila pri dermatologu, on mi je odstranil znamenja, ne pa sama (mislim halo, a kdo to sploh dela???), Ranice mi je pustil odprte, rekel je, naj bojo na zraku.

Ja potem pa ubogaj zdravnika. Ne nosit majic dokler se ne zacelijo :))

Tako je, itak je precej vroče in če boš pokrivala ranice, se ti bodo samo zagnojile. Sploh pa mislim, da nakladaš, ker noben dermatolog ti ne bo šel delat take operacije čez poletje! Tudi sama imam napotnico za odstranitev znamenja že 2 meseca, rok za pregled sem dobila sredi septembra. Kero budalo ti je to delalo, se mu gre za zaslužek ali pa mu je kaj malo mar zdravje njegovih pacientov.

Tako je, itak je precej vroče in če boš pokrivala ranice, se ti bodo samo zagnojile. Sploh pa mislim, da nakladaš, ker noben dermatolog ti ne bo šel delat take operacije čez poletje! Tudi sama imam napotnico za odstranitev znamenja že 2 meseca, rok za pregled sem dobila sredi septembra. Kero budalo ti je to delalo, se mu gre za zaslužek ali pa mu je kaj malo mar zdravje njegovih pacientov.[/quote]

no evo, točno tako. poleg tega še nisem slišala, da bi se po kakršnih koli operacijah rane pustilo “na zraku”. meni ko so noht potegnili dol (s tem, da se je noht držal samo enega dela, ne vem kaj se je zgodilo, da je do tega prišlo) skratka krvi ni bilo nobene, pa so mi povezali. svežih ranic pa se ne pušča “na zraku”, vsaj prvi dan morajo biti pokrite. poleg tega so v zraku virusi in umazanija… se bo kaj hitro zagnojilo prej kot pa če boš čez potegnila majico. če je rana pravilno oskrbovana in sterilno pokrita pa se nima kaj zagnojiti.

jaz pa verjamem, da ji niso pokrili ran tako kot bi bilo treba.
Meni so v dermatološki ambulanti dr. Bartenjeva odstranili na vratu cca. 6×6 mm velik karcinom z zamrzovanjem z tekočim dušikom, pa mi niso rane pokrili.Šele ko sem jih prosil da mi to storijo, ker je bil na mestu ovratnika srajce, so mi to storili.Meni se je to zdelo zelo neprofesionalno.

Šparat je treba, kriza je….

Sej nevem kaj sem sploh pričakovala od tega foruma??? Zgleda niste sposobni napisat enega pametnega odgovora, nekateri celo dvomite v moj post, verjetno taki, ki pogosto lažete, zato ne verjamete drugim.
Sem se pozanimala še pri drugih dermatologih, ranice nikakor NE SMEJO biti pokrite, saj se tako ne bo naredila hrastica in se bo poznala brazgotina.
Ja pa kaj, če je poletje, saj sem pametna in se ne mislim sončit, za razliko od enih…

dej dej odrezana, ti lažeš. saj sem videla tvoj post na forumu dermatologija in je zdravnik napisal, da je ranice potrebno zalepit z obližom…. in glede na to, da tkole še lažeš kaj ti je strokovnjak rekel (vsak lahko bere forume) je dejansko tvoj posto očitno provokacija.

^^ kera ni bla ponoč nataknjena, more bit pa podnevi :))))

in pa sam tko, za vednost tebi, pametnjakovička, se po elektrokoagulaciji nima kej rane za zalepit čez, ker je že takoj narejena hrasta.

ampak lej, kok je vn padla :))

lej ne to men govorit. pejt tja na forum dermatologija pa to pametuj zdravniku. saj je on napisal, da mora bit rana pokrita. sej ne nasprotuješ men ampak zdravniku. sicer pa tvoj problem, če boš mela čez par let kšnga raka zaradi nepravilnega odstranjevanja, ker znamenja po pravilih odstranjuje kirurg. in dermatolog kar tako brez pregleda znamenja (ko ga že odrežejo pošljejo na preiskave) ne more vedet 100% če je znamenje nenevarno. tak da ni se treba klele z mano prerekat pa me nekam pošiljat, ker sem rekla samo to kar ti je rekel dr. na forumu dermatologija. sigurno si boš kriva čisto sama, če ga ne upoštevaš, če se ti bo slučajno kaj vnelo, ali ti zraslo znamenje nazaj, ali pa čez par let…
pa če si tako pametna zakaj potem sploh sprašuješ tukaj? nared tko kot sama misliš, da je prav. mogoče pa se hočeš delat pametno, pa hočeš da ti nekdo oporeka… če tako vse veš bi naredila po svoje pa ne kle pisala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close