Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Odstranjena strojna oprema

Odstranjena strojna oprema

Dober večer!
Imam en problem in sicer, ker imam malce starejši računalnik, ki ni imel prej USB priključka od spredaj, sem ga dala dodatno vgraditi. Sedaj sem pa danes nekako, ko se je vedno pojavila možnost, ko kaj vstaviš v režo za varno odstranejvanje strojne opreme, da sem to kliknila in sedaj mi ne deluje več. Kje bi se zdaj to dalo nazaj nastaviti, da bi delovalo, kot je prej? Očitno sem ostanila ta del strojne opreme.
Hvala za pomoč in lep večer!

ugasni zadevo, pocakaj kakno minuto pa nazaj vkljuci, pa bo vse ok

V bistvu sem ta problem naredila danes popoldan in sploh nisem ugotovila, da bi kaj nedelovalo. Vmes je bil tako računalnik ugasnjen več ur. Nocoj, ko sem pa dala ključ notri in potem sem poizkusila še tiskalnik, pa je vse mrtvo, sploh ne reagira.

Desni klik na ikono Computer izberi Manage, klik na Device manager. Desno se ti prikaže ime tvojega računalnika in vse njegove HW enote, ki jih poznajo Windowsi. Poglej, če je kje kak klicaj, klikni nanj z desno tipko in izberi Enable ali Update driwer SW ali Scan for hardware changes. Poglej kaj ti kaže pod Universal Serial Bus controllers (desni klik) ali je tam kaj nastavljeno na Disable, če je, nastavi na Enable ali ravno tako zt desnim klikom izberi Scan for hardware changes.

Lahko tudi klikneš z desno tipko na ime računalnika in izbereš Scan for hardware changes – velika verjetnost je da bodo Windowsi sami uredili stanje.

Opisani postopek velja za angleške Windowse pri droidsko poslovenjenih Oknih so morda prevedli Device manager z Upravljalnik devic, Universal Serial Bus controllers z Nadzornikom vseobčega zaporednega vodila, Scan for hardware changes pa morda z Izvohaj spremembe trdine ali kaj podobnega.

Do Device managerja lahko prideš tudi preko Control panela – ikoni System maintenance ali Administrative Tools.

___________________________________________________________________________ Za dodatne nasvete s področja računalništva me lahko kontaktirate preko podpora@lems.si ali na http://www.lems.si

Hvala obema za nasvet. Po nasvetu mi je uspelo nekaj “sčarati”, da sedaj spet deluje.
LP.

Zdravo!
Ponovno imam težave z USB priključkom spredaj, ki deluje po podaljšku USB priključka od zadaj. Tokrat je situacija drugačna in sicer, če vstavim recimo ključek od zadaj mi deluje, če pa na to isto mesto dam podaljšek in potem vstavim ključek spredaj, mi ga pa ne zazna. Ko vstavim podaljšek, mi javi le:
USB Device Not Recognized
One of the USB devices attached to this computer has malfunctioned, and Windows does not recognize it. For assistance in solving this problem, click this message.

Kaj bi bilo potrebno narediti, da bi vse delovalo tudi spredaj, preko podaljška?
Hvala za nasvet in lep večer!

Ja, klikni na message, ne. Boš videla kaj ti svetuje.

Bojim se, da imaš premalo napajanja preko USB podaljška in ti najbrž ni rešitve. Mogoče bo pomagal USB podaljšek z enim izhodom na katerega boš priključila USB ključek in dvema priklopoma, ki ju priklopiš v USB spredaj. Kot je to.

Imam svoj primer, ko na USB razdelilcu ne dela scaner, pa čeprav ima le ta svoje napajanje. Pri priklopu v USB režo na računalniku dela brez težav.

Zdravo!
Še vedno ne vem rešitve kako in kaj. Če mi je to prej normalno delovalo več kot dve leti, potem sedaj po moje ne bi smelo biti krivo pomanjkanje napajanja.
Ko kliknem sporočilo, piše v njem isto, kot sem že prej napisala in še dodatno priporočilo in sicer: Try reconnecting the device. If Windows still does not recognize it, replace the device.
LP.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close