Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti odškodnina

odškodnina

pozdravljeni!

pred tremi leti sem bil zavarovan pri zavarovalnici grawe, kjer je omenjena oz. zapisana tudi odškodnina 20.000 eur za 100% invalidnost.. imel sem škodni dogodek, po katerem sem bil invalidsko upokojen kot invalid 1. kategorije. zdaj sem v pokoju in imam 300 eur pokojnine.

skratka. zavarovalnica me je napotila k njihovemu cenzorju, ki je na osnovi deset minutnega pogovora z mano ocenil, da sem 36 % invalid in grawe mi je na osnovi tega nakazala 7.500 eur. so imeli prav navkljub temu, da sem od invalidske komisije spoznan za invalida 1. kategorije in posledično upokojen, v podpisani pogodbi z moje strani pa jasno piše 20.000 eur za primer 100 % invalidnosti?

kaj lahko storim oz. ali sploh kaj??

hvala za odgovor in lep pozdrav.

rok volfand, celje

Spoštovani!

Iz naslova nezgodnega zavarovanja, ki ga imate sklenjenega pri zavarovalnici, ste pri upravičeni do invalidnine v določenem % invalidnosti, ki vam določi zdravnik cenzor zavarovalnice. V koliko z oceno niste zadovoljni lahko vložite še pritožbo in zahtevate novo oceno invalidnosti. V vsakem primeru velja kasnejša ocena.

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close