Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem odškodnina

odškodnina

Pozdravljeni!

Nujno potrebujem nasvet. Imel sem prometno nezgodo, kriv je bil drug voznik. Ker imam poškodbe, me zanima, kam naj se obrnem za odškodnino. Mogoče na kakšno firmo, odvetnika…? V kakšnem času se je potrebno obrniti in stvari opraviti?

Hvala,
Simon

Za uveljavljanje imaš časa 3 leta. Najbolje, da se obrneš na odvetnika.

Tri leta? Toliko časa? res ni potrebno že prej?
To misliš splošnega odvetnika? Ampak temu je potrebno veliko plačati – ne vem, kako to sploh poteka. Ni bolje, da se obrnem na Novo odškodnino d.o.o.?

Hvala!

Ne gre za splošnega odvetnika. Izbereš odvetnika, ki se ukvarja z odškodninami. Odvetniku ničesar ne nakažeš. Njegovo plačilo je odvisno od tega, koliko odškodnine mu uspe iztirjati od zavarovalnice. Od zneska odškodnine nato vzame določen procent (od 10-15%). Ostalo pa dobiš ti. Če mu ne uspe pridobiti odškodnine, ti ničesar ne plačaš, on pa je ob dobiček. Če pa gre v tožbo, moraš, vsaj ponavadi je tako, plačati sam sodno takso, izvedence itd.
V Ljubljani maš kar nekaj dobrih odvetnikov.

A tako je to. Hvala! Mi lahko še prosim poveš za kakšnega dobrega odvetnika v Lj? Sam sem sicer od drugod, ampak sem veliko časa v Lj tako da bi kar tam vzel odvetnika.

http://www.poskodba.si

LP

Sam k poškodbi ali pa k podobnim firmam ne. Ker to niso odvetniki, te tudi na sodišču ne morejo zastopati.

Posredujem ti dva odvetnika:

Jaša TRKLJA Ljubbljana, Cigaletova 7, vendar moraš v pisarni zahtevati njo in Odvetniška družba Jernejčič Krapenc, Ljubljana, Tržaška cesta. Hišna št. ne vem, ker so se pred kratkim preselili.

New Report

Close