Odškodnina – padec
Padla sem na vhodu v blok (ne svoj) in se poškodovala.
Zavarovana sem in iz svojega zavarovanja bom prejela dnevno nadomestilo in odškodnino za invalidnost (nič hujšega, par procentov).
Zanima me, kakšna pa je odškodnina od bloka?
Ste bile kdaj poškodovane, vam je spodrsnilo na mokrih tleh ali pa ste se spotaknile ob stopnico in padle? Kakšno odškodnino ste dobile iz zavarovanja stavbe?
Sej se nebi oglasila pa ne morem mimo tega.
Mogoče sem danes malo nataknjena in me tako vprašanje le spravi v dobro voljo!
Eni pa ste modeli. Ja najbrž boš dobila kakšno odškodnino od bloka. Očitno se je vhod v blok premaknil in si ti zato padla oz. se zaletela, ane? četudi je bilo mokro, ma saj imaš oči (razen če si slepa, potem ti je oproščeno), ane?
Odškodnino bi rada od bloka?
Ja, kaj pa če bi padla na cesti? Od česa pa bi potem hotela odškodnino, od ceste? od asfalta, ali od tistega kamnčka, ki se ti je znašel pred nogami?
Saj ni čudno, da se na sodišču nikamor ne premakne, ko pa imamo take ljudi, ki bi kar zaradi svoje napake radi denar od drugih.
Ta pa je dobra. Kaj če bi se zamislila in se vprašala, če je bil res vhod tisti ki je bil kriv, ali si bila samo ti preveč štorasta?
Kaj pa če bi imela svojo hišo in bi padla po stopnicah? Bi tudi hišo tožila? JOJ…JOJ…ŽENSKE
Raje pejt delat, da boŠ zaslužilA, ne pa da bi radA vleklA denar ob takih traparija.
Vhod je meni neznan, prvič vstopila. če se je premaknil, ne vem.
Vem pa, da je bila v vratih pol stopnička – ne stopnica, ne prag in NEOZNAČENA! če bi bila vrata zaprta, bi videla, imela občutek, da so vrata višja in se ne bi spotaknila. Ker so bila pa odprta, stopnička pa ne pred vrati, ampak v okviru vrat, je nisem videla.
Moja izguba dogodka je cca 100€ na dan, če ne računam dolgoročno. Posledice poškodbe bom pa imela celo življenje. Jasno da bom prosila za odškodnino.
Zanima me, koliko lahko pričakujem.
Kaj pa če je bil čevelj kriv? Človek se lahko spotakne zaradi marsičesa. Pa tudi spolzka tla ne bi smela biti problem, če imaš gumast podplat. Po moje bi bilo dobro kar lastnika čevlja tožit, ker je kupil slabe čevlje ali pa tovarno, ker proizvaja take.
Ma res… kam gre ta svet. Še komarja je treba tožit, ker me je uklal in zaradi njega imam rdečo bulo in me srbi.
Po mojem si upravičena do odškodnine in če ima blok sklenjeno ustrezno zavarovanje (skoraj bi rekla, da ja), ne bo večjih težav. Zahtevek verjetno lahko vložiš tudi sama, samo izvedeti moraš, za katero zavarovalnico gre. Če pa blok nima zavarovane takšne odgovornosti, bi pa morala v zasebno tožbo, kar pa je pri nas verjetno loterija. Sicer pa to, ali je kriv čevelj, tvoja nerodnost, morebitna slepota in narcisoidnost, zaradi katere ne nosiš očal, presoja izvedenec. Če se z njegovo oceno ne strinjaš, se lahko pritožiš.
O konkretnem znesku je pa verjetno zelo težko govorit, to bi ti znal razložiti kak odvetnik, ki se ukvarja s temi rečmi.
Ste pa kure nekatere. Zavarovanja se sklepajo ravno zaradi takih primerov. Blok sigurno plačuje za to in prav je, da plača, če se nekdo poškoduje. Tudi če k meni pride kolega in pade po stopnicah, bi ga nagovarjala, naj zahteva od mene odškodnino. Ker mene v končni fazi nič ne stane, ZA TO PA VSAKO LETO PLAČUJEM MASTNO ZAVAROVALNICI!!!!! Če so sodišča zaradi tega zabasana, niso zaradi zavarovancev, ki legitimno zahtevajo odškodnino, ampak zaradi škrtih zavarovalnic, od katerih dobiš drobiž, če ne greš v tožbo!!
Pa da ne boš mislila kako zelo lahko boš prišla do denarja. Moja mama si je lani poleti v enem od slovenskih hotelov na mokri cunji pri garderobah ob bazenu (torej tam, kjer naj bi bilo zagotovo suho), v nedrsečih copatih za srfanje ob padcu zlomila kolk in zapestje. Tri mesece bolnice, rehabilitacija, zdravilišče…Pa še danes ni prišla nič dlje, kot da je morala vložiti tožbo na sodišču, saj ne hotel in ne njegova zavarovalnica ne priznata nobene odgovornosti, na kakšno poravnavo brez prisile jim tudi na kraj pameti ne pride. Vsi odgovori so bili v stilu.. baba stara nerodna bolana bi morala vedet, kje lahko hodi in kje ne.
Tako da .. kar odvetnika poišči.
1. Končaj zdravljenje.
2. Poskusi izvedet kje je blok zavarovan.
3. Pojdi do odvetnika. Ta bo napisal odškodninski zahtevek na zavarovalnico kjer je blok zavarovan. Stroškov nimaš nič, ker odvetniške stroške krije zavarovalnica – ti dobiš odškodnino, odvetnik pa svojo plačo.
Izogibaj se le določenim odvetnikom, ki te znajo scuzat. O njih se je ta forumih že pisalo.
Pa še to: zavarovalnica ima večji “strah” pred odvetniki kot eno Micko, ki hoče denar. Poleg tega ti bo odvetnik svetoval koliko lahko pričakuješ.
So tudi tisti, ki jim je neurje poškodovalo strehe, neupravičeni do odškodnine? Zakaj pa nimajo trdnejših streh?
In tisti, ki jim je poplavilo hiše, zakaj so pa zidali hiše ob vodi?
Slovenska foušija.
Zavarovanje obstaja zaradi odškodnin v primerih nesreče. Pri nas še vedno vlada miselnost, da zavarovalnicam samo plačujemo in da se zavarovalnice bogatijo. V tujini, kjer vedo, čemu zavarovalnice služijo, pa zavarovanja plačujejo in uporabljajo. Pač vsak po svoje, a ne?
Jaz bom posledice padca imela celo življenje in nimam nobene slabe vesti pri zahtevanju odškodnine. Par tisoč eurov me ne bo pozdravilo, mi bo pa prav prišlo za kakšno privat terapijo in zdravilišče. Zdaj. Čez leta, ko bom imela ponovno zdravstvene težave zaradi zdajšnje poškodbe, bom pa morala vse plačati sama.
Odškodnino bom vsekakor zahtevala. Zanimalo me je le, če imate izkušnje s tem.
Mi v bloku smo se danes odločili, da ne pustimo nobenega “tujca” več v blok. Zaklenili. Kaj pa če pade?! No, tistim, ki bodo res hoteli vstopiti, pa damo pihat, da niso slučajno “nestabilni”.[/quote]
Ti lahko blok hermetično zapreš, samo ne misli, da boste zaradi tega kaj manj plačali zavarovalnici. Odškodnina gre namreč iz njenega žepa, ne vašega in je že vkalkulirana v premijo, če se izplača ali ne.
Ti bi odškodnino zakaj? Ker si se spotaknila in padla?
Ok, poskusi. Odškodninska odgovornost je bodisi objektivna, bodi subjektivna. V konkretnem primeru gre lahko le za objektivno odgovornost, se pravi za škodo, ki naj bi nastala od nevarne stvari. Če dokažeš in utemeljiš, da je polstopnica nevarna stvar, si na konju!
Sama sicer dvomim, da bo šlo, ti pa vsekakr želim veliko uspeha!
Vsekakor poišči odvetnika, pojdi na posvet, na daleč se izogni tistim pravičnim odškodninam …
Boste pač šli na to, da je ta stopnica al kaj je, čudno postavljena in ni primerno označena. Odvetnik bo že vedel, če lahko kaj iztržite, ponavadi postavi zelo veliko številko, da potem lahko barantate. Tudi prve ponudbe ni potrebno sprejet, je ponavadi zelo nizka in grejo na to, da veliko ljudi zagrabi.
Drugače pa so že nekateri napisali, bloki imajo ponavadi zavarovanja za take stvari in to ne bo šlo iz žepov stanovalcev, ampak iz teh vplačanih premij. Sej to je namen teh zavarovanj. Je pa treba mal pobrskat, ker sami ne bojo nič ponudili.
Forum je zaprt za komentiranje.