Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Odrasli brez vsakršne izobrazbe

Odrasli brez vsakršne izobrazbe

Kaj si mislite o mladih odraslih osebah (30-36 let), ki imajo samo osnovno šolo ali pa še to na pol dokončano? Je takih veliko?

Pri 34-tih letih imam končano samo osnovno šolo in to z zadostnim uspehom, ki je bila šenkana. S tem se ne obremenjujem. Izobrazba me nikoli ni zanimala, in me tudi sedaj ne, vedno je bila na zadnjem mestu v mojem življenju. Najbolj pa sem ponosen na vsa ta leta, ko sem kljuboval nategunom v UPK Ljubljana, ki so težili in izsiljevali naj se vpišem v izredno srednješolsko izobraževanje.

Vem za dva otroka, ki letos nista končala in zapuščata nedokončano osnovno šolo, en v 8 in in en v 9 razredu. Tako da je verjetno tega kar nekaj.

star sem 58 let in imam končanih samo 6 r. OŠ. Tudi enega dneva delovne dobe.

Groze kaj vse hodi po svetu. Torej je vaša eksistenca na nuli.

390.804 jih je bilo leta 2024 samo z OŠ. Od 30. – 36. leta jih je bilo v 2024 11.913 takih samo z osnovno šolo.

Kaj si mislim o takih? Slaba vzgoja staršev. Ločitve, druge travme, ….

O wow, 11.913 takih, ki so stari med 30 in 36 let in imajo samo osnovno šolo. To pa niti ni tako malo.

Odgovor na objavo uporabnika
nateg, 24.07.2025 ob 07:16

O wow, 11.913 takih, ki so stari med 30 in 36 let in imajo samo osnovno šolo. To pa niti ni tako malo.

Polovica njih je pa na monu ?

Kura, Božo, Veseli oče, vsi fukfehtarji, Darmun, one goske, ki rabijo vedeževalke…

Ne vem na kakšen način dobijo zaposlitev in vlečejo enako plačo, kot zelo sposobni.

Da, bil je popolni šok.

Osnovnošolska izobrazba da osnovno razgledanost, srednješolska izobrazba ti da splošno razgledanost. To pomeni, da o vsaki stvari nekaj veš in to ni slabo. Vseeno ni dovolj in vedno je dobro imeti več. Glej, če ti ni problem poprijeti za katerokoli delo, potem niti ni tako slabo. Vsi imajo radi dobre delavce.

Pa saj z osnovno šolo lahko delaš v proizvodnji, si šofer, … Triletna poklicna šola je itak po mojem mnenju izenačena z osnovno šolo. Ker prodajalec si lahko brez trgovske šole. Gostinec tudi. Ne boš profi, ampak veeno danes delavce jemljejo kar iz ceste. Važno, da imaš potrdilo o nekaznovanosti, zdravniški.

Dokler bodo visoko izobraženi delali za minimalca, he popolnoma vseeno kakšno izobrazbo imaš!

Tega je ogromno, kjer predvsem privatniki izkoriščajo. Delo v pisarnah posebno za ženske, ki skrbijo za otroke, je pomembno dopoldansko delo, da čas posvetijo tudi otrokom, ko pridejo iz šole. Minimalka ali malce nad minimalno pa če nimaš poznanstev standard. Dobijo po 100-300prijav za tako delovno mesto…prepričajte se, da je res. Poglejte portale! Za ženske +45 ni zaposlitve, tudi če ima magisterij narejen.

Šteje poštenost in splošna razgledanost? Šteje nepotizem in kako koga zaJ…

?

Mene samo vedno znova presune nivo pismenosti v Sloveniji. Ko bereš komentarje na portalih ali male oglase, ponudbe…  katastrofa.

Mon je še zelo ok,  kar se tega tiče.

Veliko bolj zaskrbljujoče je dejstvo, da imamo nepregledno število ljudi, magistrov bolonjeze, ki so ne samo funkcionalno, temveč popolnoma nepismeni. Tolčejo nekakšno angleščino, dobro se z njo celo nekako sporazumevajo, toda o osnovah pravopisa in slovnice maternega jezika se jim še sanja ne, se jim celo ne zdi pomembno. Delajo kot nekakšni novinarji, vse njihovo delo je pa copy-paste iz tujih medijev, prevedeno z guglovim prevajalnikom brez, da bi tekst za seboj sploh prebrali, kaj šele kaj popravili. Po njihovo itak nihče več ne bere ničesar, razen čveka na socialnih omrežjih. Kot kaže imajo prav. Pravilno sklanjanje samostalnikov kot sta mati in hči je že  dvema generacije tako imenovanih izobražencev popolnoma nepoznano.

Izgleda da jih je kar nekaj, a osebno ne poznam nikogar.

Mislim si… da mora biti kar jeba s preživetjem, razen če imajo vseeno kakšna iskana znanja in jih znajo prodati. Ker samo sposobnost in volja do enostavnih fizičnih del… ni dovolj.

Plače pa imajo 3000bruto svaka jim čast

Tudi ti “Magistri bolonjeze” spadaš med tiste, katerim očitaš polpismenost. Preberi še enkrat svoje pisanje, preveri vejice, in se “brez da bi…”gledalo v pravopis, oglasi še enkrat.

.

rok-1, 24.07.2025 ob 12:38

Izgleda da jih je kar nekaj, a osebno ne poznam nikogar.

Mislim si… da mora biti kar jeba s preživetjem, razen če imajo vseeno kakšna iskana znanja in jih znajo prodati. Ker samo sposobnost in volja do enostavnih fizičnih del… ni dovolj.

Pa dobro, mislim, podedoval sem veliko denarja, tako da v mojem primeru ne bo problem živeti in preživeti.

ti in tebi podobnih gluposonov je kr nekaj….pa imas menda diplomo?….tezko je preziveti tupsonom tvojega kova ki razen vrtenja gobca ne znate nicessr narediti

jebeni citiranje…zgornje misljeno za roka in njemu podobne glupsone..

Anonimno 3424, 24.07.2025 ob 10:15

Dokler bodo visoko izobraženi delali za minimalca, he popolnoma vseeno kakšno izobrazbo imaš!

Tega je ogromno, kjer predvsem privatniki izkoriščajo. Delo v pisarnah posebno za ženske, ki skrbijo za otroke, je pomembno dopoldansko delo, da čas posvetijo tudi otrokom, ko pridejo iz šole. Minimalka ali malce nad minimalno pa če nimaš poznanstev standard. Dobijo po 100-300prijav za tako delovno mesto…prepričajte se, da je res. Poglejte portale! Za ženske +45 ni zaposlitve, tudi če ima magisterij narejen.

Šteje poštenost in splošna razgledanost? Šteje nepotizem in kako koga zaJ…

?

Vse to je res.

Sem prepričan da tejle so vsi glasovali proti na zadnjem referendumu.

Magistri bolonjeze, 24.07.2025 ob 12:30

Veliko bolj zaskrbljujoče je dejstvo, da imamo nepregledno število ljudi, magistrov bolonjeze, ki so ne samo funkcionalno, temveč popolnoma nepismeni. Tolčejo nekakšno angleščino, dobro se z njo celo nekako sporazumevajo, toda o osnovah pravopisa in slovnice maternega jezika se jim še sanja ne, se jim celo ne zdi pomembno. Delajo kot nekakšni novinarji, vse njihovo delo je pa copy-paste iz tujih medijev, prevedeno z guglovim prevajalnikom brez, da bi tekst za seboj sploh prebrali, kaj šele kaj popravili. Po njihovo itak nihče več ne bere ničesar, razen čveka na socialnih omrežjih. Kot kaže imajo prav. Pravilno sklanjanje samostalnikov kot sta mati in hči je že  dvema generacije tako imenovanih izobražencev popolnoma nepoznano.

Pa dober no. Delajo toliko, za kolikor so plačani.

I don’t give a fuck, 24.07.2025 ob 05:27

Kaj si mislite o mladih odraslih osebah (30-36 let), ki imajo samo osnovno šolo ali pa še to na pol dokončano? Je takih veliko?

DA TAKI NE HODIJO NA VOLITVE, KER NIMAJO POJMA KAJ SEDOGAJA …

Poznam take. So super osebe in finančno jim s svojim s.p. gre odlično.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close