Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek odrasla hči me ne mara

odrasla hči me ne mara

Pozdravljeni,

sem mati treh otrok, najstarejša hči je stara 23 let in je študentka. Rodila sem jo pri 24 letih, ko še niti nisem dokončala študija, vmes sva z možem zgradila hišo. Rodila sem še dva otroka. Naredila sem solidno kariero, poskrbela, da nam nič ne manjka. S starejšo hčerko sem se veliko ukvarjala in v osnovni šoli je bila prepoznana kot zelo nadarjena. V gimnaziji je bila briljantna učenka, na faxu se je zataknilo, ker se ni znala učiti in tudi potruditi se ni znala. Prvi letnik zahtevnega študija je pogrnila. Vmes je spoznala fanta, ki je bil prav tako na začetku šolanja obetaven, potem je zbluzil. Hči vztraja na tem zahtevnem faxu, vendar vem, da ni srečna. Študij je ne veseli, kolegov praktično nima, ker so boljši od nje in bolj zavzeti. Postaja zagrenjena, njena teža narašča, svoje nezadovoljstvo pa stresa name in se primerja z menoj.

Včeraj sva se sprli, ker simulira, da je bolna in direktno mi je rekla, da najbolj od vseh ljudi na tem svetu sovraži mene.

Kaj lahko naredim?

lpm

Mati pač je ventil ponavadi, na katerem otroci sproščajo svoje frustracije. Bodi pametna in jo pusti. Jo bo minilo. Sicer po glavi si ne dovoli srat, ne bi pa jaz nekiga big deal-a delala iz tega.

Moja odrasla hči se me sramuje, zaradi pripadnosti pač me nekako sprejema vendar čutim kot da me kot odrasla ženska, je samska, živi sama, obsoja in zaničuje. Ne mara me in me obsoja, ne mara mojega načina življenja.

Ves zakaj? Ker ni zadovoljnas svojim življenjem,ti pa si njena mama in si jo v biološkem smislu spravila na svet.

Obstajajo tri magične besede, ki jih ne znamo uporabljati.

rada

te

imam

Hči je zagrenjena in nesrečna. Ne, ne sovraži te, pač pa se počuti nesposobno napram tebi. Tebi je uspelo, njej nikakor ne uspe.

Prvo kot prvo, se moraš z njo lepo pogovoriti. Jo povabiti nekam ven, po nakupih, v trgovino, na pijačo. Zakaj punca vztraja na faxu, ki je zanjo preveč zahteven in je povrh še ne veseli? Ima možnost, da se prepiše nekam drugam, kjer bo študij naredila z manj truda.

Kaj pa mož pravi, kako se razume z njo? Se kaj pogovorita?

Poskusi jo pustit, da sama predela kaj jo muči,verjetno je trenutno jezna na vse ki so bolj uspešni od nje. Ker se preveč vtikate v njeno razpoloženje stresa jezo na vas.

Pustite jo kak dan pri miru,naj si odpočine in predela svoje težave.

Sama sem na nasprotni strani. Jaz sem zadevo reševala tako da sem šla na terapijo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close