odrasel otrok
Zamudil si z vzgojo… Vsedita se in mu razloži. Ta znesek je samo za pokrivanje osnovnih stroškov. Vse ostalo se ne zgodi samo od sebe. Nič se ne skuha samo od sebe, nič se ne očisti samo od sebe itd. Je treba vložiti čas, energijo in voljo. Da bosta morala sodelovati, da bo to delovalo. Če ne bo za, pa mu predlagaj en teden ti narediš, drug teden pa naj pride ženska, ki bo to uredila in jo bo on plačal.
Sosed ima sina starega 40 v manasardi doma. Ne dela nič, kuha nič, da 100 eur kao za stroške in to je to. Ves denar kaj ga zasluži pusti za avte čike in pijačo. Šiht končna ob 15:00, potem se deponira v gostilni in pride domov proti večeru. Vmes je sicer bil par let pri ženski, tam naredil 2 otroka in ga je potem ženska vrgla ven. Še za otroka, ko prideta na stike, ata skrbi.
kekec272, 01.03.2023 ob 16:09
Pozdravljeni,
vprašal bi za mnenje, nasvet. Pred 5 leti sem ločil. Ostal sem v hiši, katere polovico sem bivši izplačal. Pri meni je ostal starejši sin, 26 let, mlajša hči, 15 let pa živi pri bivši ženi. Oba otroka ima zelo rad in se med seboj razumemo. Starejši sin je že zaposlen, ima odlično službo in zelo dobro plačo. Dogovorila sva se, da mi mesečno plačuje 150 eur za stroške. Hiša je velika, poleg nje je še manjša njiva. Sem zaposlen, imam 53 let. Problem nastaja, ker sem na koncu sam za vse, ko je govora o pomoči pri hiši. Sin poleg službe le ponočuje, pohaja in živi na veliki nogi. Pričakuje, da vsak dan dobi skuhano in postreženo večerjo ali kosilo. Sicer je u redu fant, ampak vidi le sebe. Sobo ima popolnoma razmetano in tako mu je v redu.. Sam imam raje urejeno in tu prihaja do nesoglasij, ker mi potem reče, saj ti plačam.. Če mu rečem, naj gre po svoje, potem ostanem popolnoma sam v veliki hiši. Po eni strani mi je škoda prodat, ker je hiša velika in bi si oba otroka lahko kasneje tu ustvarila dom. Ko pride hči, ji ne morem reči, naj ona kaj pospravi.. Mislil sem, da se bo počasi z leti uredilo, ampak je prej obratno. Kako naj ga na lep način pripravim, da ne bo starejši videl le sebe?
HAHAHHAHA, bodi sam…zakaj si pri 53 sam? luzer, nesposoben fukat pa se nobena ne obdrži. odgovoril si sam, hiša je bila delana za otoka, vi trije že zdaj ne funkcionirate kaj se zgodi če prideta oba sem živet s partnerjem? lahko se zgodi, da nihče ne ostane v tvoji hiši, ki si jo mimogrede gradil zanju, idiot, ničesar se ne dela za otroke, otroci itak naredijo vse po svoje in tako je tudi prav. ni prosil ne za stanovanje ne delo, službo ima kot praviš, torej prodaj…
kmetavzarji, časi, da otroci ostanejo doma in delajo kar ti želiš so minili, halooooo 2023 smo…kdaj bo žural če ne seedaj?
Moram reči, da sem fouš in me zanima kaj je to za ena ful dobro plačana služba, da človek ni utrujen in izgorel in ima toliko odvečne energije, da še ponočuje? 😮 Sem sama čisto mimo udarila pri moji službi očitno, sem bila izmuzgana, da ni za govorit, niti slučajno ni blo kakšne energije še za ponočevanje… Sem si pa najemnino, hrano in vse ostalo tudi mogla plačevati iz svoje plače, ki poleg tega da me je izmuzgala, ni bila tako visoka…
Drugače 150 eur na mesec niti za hrano ni za eno odraslo osebo, kaj potem šele stroški za hišo(vsaj 100eur na osebo če se stanovanje deli na več oseb in najemnina, ki jo veliko ljudi plačuje, če ni stanovanje v njihovi lasti…). Sinko je daleč od samostojnosti… tudi našparat je lahko, če ti nekdo drug vse financira…
Forum je zaprt za komentiranje.