Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Odpuščanje v šolstvu

Odpuščanje v šolstvu

Pozdravljeni!
Zanima me, kakšne pravice ima delavec, ki je zaposlen za določen čas. Že štiri leta sem zaposlena na isti OŠ, od tega tri leta na istem delovnem mestu. Moje delovno mesto je še vedno na razpolago, a se je vodstvo šole odločilo zaposliti mlajšega kolega, ki z delom na tem delovnem mestu sploh še nima izkušenj. Zanima me, ali bi lahko po pravni poti zahtevala, da se meni dodeli to delovno mesto?

Spoštovani,

iz vsebine vašega vprašanja je mogoče razbrati, da ste zaposleni za določen čas – niste pa zapisali, koliko pogodb ste sklenili in za katero delovno mesto (isto?). Sistemizacije na šolah mora vnaprej odobriti pristojno ministrstvo , ravno tako je z odobritvijo ministrtva povezana politika zaposlovanja na posmaeznih šolah. Zaposlovanje mlajšega kolega je zakonito, v kolikor pod pogoji za zaposlitev na dotičnem delovnem mestu niso predpisane določene izkušnje – v kolikor so in ste kandidirali za zaposlitev na tem delovnem mestu, se lahko zoper odločbo o tem, da niste bili izbrani, v določenem roku pritožite.

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close