odprtje spletne trgovine
Sem brezposelna in bi rada odprla sletno trgovino.
Prvi problem je, ker bom začela iz nič. Mogoče kje uspem napraskat denar za spletno stran, za odprtje firme in nekaj kosov začetnih izdelkov, ki bi jih prodala. Ne vem, če mi bo posel prvih nekaj mesecev šel in je problem, da ne bom mogla kar vlagat in vlagat, plačevat razne prispevke, pavšale itd. brez prihodkov. Rada bi torej vedela, ali obstaja nek prijazen način za začetnike, ki nimajo predhodnega kapitala. Ali obstaja neka subvencija za to in če ja, kaj lahko pokrije? Ali lahko pokrije odprtje firme, izdelavo spletne strani in mogoče kakšen mesec ali dva stroškov, ki jih imaš, ko pač imaš firmo?
Drgi problem je, ker ne vem, kako se izstavlja račun in ne poznam pravnih okvirjev. Ali mi takšne stvari razložijo pri odprtju firme?
V glavnem, imam vizijo, ampak ne vem, kako začeti, kako se to dejansko dela. Hvala od odgovore.
Zavod za zaposlovanje ima vsako leto subvencije za samozaposlitve. Pogoj je prej prijava na Zavodu (če zdaj slučajno nisi) in pa uvajalni seminar s pregledom poslovne ideje.
Za letos so ta sredstva že izčrpana, znesek subvencije pa je bil 4.500€, dejavnost pa moraš imeti odprto vsaj 2 leti. Ni ovir, za kaj porabiš ta denar.
Začeti iz 0 je zelo težko. Mi smo nekako začeli iz 0, dobesedno je bilo treba čarat, nam je je uspelo v treh letih močno povečat dobiček, pa je še zdaj kar težko – je pa taka dejavnost, da je trenutno pač kriza, ampak je vseeno stvar dologročno perspektivna, nekaj drugačnega… Ampak vse zahvale gre partnerju, ki je take vrste, da ne odneha in naredi nekaj iz stvari, ko si ne bi nihče mislil… Ti povem, da moraš imet precej dobro idejo, da ti uspe – mi imamo vsi tudi precej znanja in izkušen s tega področja, pa iz managementa, ekonomije…
Za spletno trgovino – moraš imeti nekaj posebnega ali pa take cene, da bo kdo hotel kupit, pa tudi če imaš, se moraš znat tržit.
Hvala obema za odgovor. Imam pa še eno vprašanje: ali je možno odpreti spletno trgovino brez s.p.-ja, saj na začetku ne pričakujem večjega dobička, kot je 300 evrov. Torej, ali je možna neka oblika “malega dela”, ker ne bi rada prav vsega dobička dala stran za pavšale, računovodjo itd.
Za tole subvencijo pa sem slišala, da dejansko ne dobiš toliko denarja, saj se le-ta šteje kot tvoj zaslužek in moraš iz tega plačat še davek in dohodnino.
Saj je mogoče odpret spletno trgovino tudi brez kakšnih galomanskih začetnih stroškov, samo se moraš zavedati, da je to princip najema nekega prostora potem se pa sam trudi kakor veš in znaš. Tvoj najemodajalec nima nič s tem. Je pa dobro če želiš za začetek nekaj za kar bo moral že v štartu dat dušo, pa niti še nimaš nič. Nekaj podobnega najemu spletne trgovine najdeš tud tukaj: http://www.moja-kosarica.si/[/url]. Pa še nekaj drugih ponudnikov imaš.
Forum je zaprt za komentiranje.