Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Odprtje s.p. – račun

Odprtje s.p. – račun

Zanima me, če s.p. res nima plače. Vsi pravijo, da s.p. plačuje samo prispevke, nima pa plače in plačilne liste. Zadnjič pa mi je nekdo rekel, da s.p. ravno tako odpre poslovni račun in si svojo plačo nakazuje na svoj TRR (ne poslovni), prav tako naj bi dobival tudi plačilno listo, kjer je razvidno, koliko plačuje prispevkov. Zanima me, kaj je res.
Hvala za info.

Lep večer.

S.p. mora za poslovanje imeti poseben račun, ni nujno, da je to ravno poslovni, lahko je navaden TRR.
Res je, da si plačuje prispevke. Res je, da za te prispevke izpolnjuje el, obrazec, v katerem navede število opravljenih ur. Res je, da ta obrazec vsak mesec tudi odda – po internetu. S tega obrazca so razvidni prispevki. Ni pa res tisto o plačilni listi – s.p. nima plače, temveč dobiček. Ta znesek tudi vpisuje v vse možne obrazce, kjer to zahtevajo od njega (CSD, vrtec). Za posojilo prinese bilanco, ne plačilnih list (logično, ker jih nima).
S TRR za biznis prenakazuje denar na svoj osebni TRR za svoje potrebe, medtem ko račune za biznis poravnava s TRR za biznis.

Nosilec dejavnosti nima plače.
S sredstvi na računu lahko prosto razpolagate. Denar lahko dvignete v privat namene.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close