Odprta kuhna – Ljubljana
Jaz grem tja, da se v odmoru za malico malo sprehodim, grem do Tromostovja, tržnice, kar običajno ne počnem. Malo pogledam kaj ponujajo, če želiš lahko izbereš vedno kaj novega.
Se pa strinjam, da ni ravno poceni, kvaliteta hrane pa recimo, da čist ok, a hkrati nič posebej vrhunskega.
Skratka, če bi morala varčevat, me tam sigurno ne bi bilo, tako pa občasno grem in mi je vedno všeč.
Tudi meni se zdi drago. Prideš, poskusiš, prideš še kdaj, potem pa ugotoviš, da si poskusil vse, kar ti je všeč. Če gre kdo tja za druženje, je to drugo, da bi se pa namenoma odpravila tja jest, pa se že nekaj časa nisem.
Zakaj je pa tako drago, si pa mislim, da morajo precej plačati organizatorju (tisti Izraelec in naša manekenka), pa potem za stojnice, poleg delavcev in ostalega seveda….
Osebno sem tudi proti navitim cenam odprte kuhinje, za tist “fingrd” futra v papirnato skodelo ali krožnik -četudi se sklicujejo na gurmnastvo, jo je žal premalo za ta denar – pa nisem jedec, ki obožuje visenje futra preko krožnikov in stila iz ene porcije se najesta dva….Tudi zato, ker za ta denar bi morali imet tudi malo drugačne pogoje za dokončno obdelavo tiste hrane tam ( tekoča voda predvsem za umivanje rok ljudi, ki delajo s to hrano, sanitarije,….), pa malo več klopi za sedenje.
Boljši je street food market v Lj BTC, podoben concept, dicer zaenkrat še omejena ponudba, ampak je pa higiensko vse bolj urejeno.
Poanta bi bila, da za teh 5-7€ lahko poskusis nekaj razlicnih jedi, da vzames 4-5 razlicnih manjsih porcij in probas, kaj v bistvu pripravljajo v teh restavracijah, ki se predstavljajo na standih. Ampak pri nas je itak vse narobe svet in tako tudi Odprta kuhinja.[/quote]
Ja, to bi bilo super :)[/quote]
Tako je – met bi morali naprimer monožsti izbora: za 4 evre “koštaš” , preizkusiš naprimer 2-3 jedi, za 7, 8 evrov 4-5 jedi, ipd. Ker ta koncept ni tako, da bi se najedel za malico naprimer, to je samo “sampling”, probavanje. Žal……
Uvesti bi morali enak sistem, kot število kuglic sladoleda za določen znesek 🙂 Pač na neki centralni blagajni kupiš kupone ali bone in oddaš potem ponudnikom…
Na tejle tvoji opevani kuhni morajo poskrbeti še za higieno, ki jo sicer sanitarci zahtevajo od ta zadnjega bifeja na vasi. In ko bodo nehali pomivati v edinem vodovodu ( pitniku) pri cerkvi, bo tudi tistim, ki menimo, da so takile slavospevi predvsem en dober ( lahko pa tudi plačan) PR, tale kuhna v zadovoljstvo. Dokler pa vsi zaposleni uporabljajo enak WC kot obiskovalci ( pod stopnicami tromostovja ali pa … ), potem se pač sami veselite teriaki burgerjev, ki sami izginjajo, pa vsak grižljaj je izkušnja pa podobna jajca.
In ja, bo več prostora, ko nas ne bo. Ker tja ne gremo, kjer ne skrbijo za osnovno higieno. Vi pa kar, z otroci vred in še psom. Velkam takim z rostfrei želodci!
Na tejle tvoji opevani kuhni morajo poskrbeti še za higieno, ki jo sicer sanitarci zahtevajo od ta zadnjega bifeja na vasi. In ko bodo nehali pomivati v edinem vodovodu ( pitniku) pri cerkvi, bo tudi tistim, ki menimo, da so takile slavospevi predvsem en dober ( lahko pa tudi plačan) PR, tale kuhna v zadovoljstvo. Dokler pa vsi zaposleni uporabljajo enak WC kot obiskovalci ( pod stopnicami tromostovja ali pa … ), potem se pač sami veselite teriaki burgerjev, ki sami izginjajo, pa vsak grižljaj je izkušnja pa podobna jajca.
In ja, bo več prostora, ko nas ne bo. Ker tja ne gremo, kjer ne skrbijo za osnovno higieno. Vi pa kar, z otroci vred in še psom. Velkam takim z rostfrei želodci![/quote]
razloži mi prosim yakaj (razen zaradi nelogičnih zakonov!) bi pa zaposleni morali uporabljati drugi wc? Pa itak, da običajno tj v lokalih zaposleni čistijo tudi wc-je za stranke. Torej..: čistijo lahko, polulat se pa ne smejo ali kaj :-)? Če si bo roke umil ni pomebno kam gr ena wc, cleo več možnosti je da si jih bo če je wc obljuden in ne bo imel moč skriti svoje nemarnosti . A potem tud pečene koruze na tromostovju ne kupiš? Kaj šele kak krof na plaži a ne? S predsodki si predvsem otežuješ življenje. Če imaš črevesno floro urejeno te nič takega ne bo zmotilo, če ne pa bolje da sploh zunaj ne ješ (menze ipd). Mislim..sej to ni Afriška tržnica 🙂
In ja, bo več prostora, ko nas ne bo. Ker tja ne gremo, kjer ne skrbijo za osnovno higieno. Vi pa kar, z otroci vred in še psom. Velkam takim z rostfrei želodci![/quote]
razloži mi prosim yakaj (razen zaradi nelogičnih zakonov!) bi pa zaposleni morali uporabljati drugi wc? Pa itak, da običajno tj v lokalih zaposleni čistijo tudi wc-je za stranke. Torej..: čistijo lahko, polulat se pa ne smejo ali kaj :-)? Če si bo roke umil ni pomebno kam gr ena wc, cleo več možnosti je da si jih bo če je wc obljuden in ne bo imel moč skriti svoje nemarnosti . A potem tud pečene koruze na tromostovju ne kupiš? Kaj šele kak krof na plaži a ne? S predsodki si predvsem otežuješ življenje. Če imaš črevesno floro urejeno te nič takega ne bo zmotilo, če ne pa bolje da sploh zunaj ne ješ (menze ipd). Mislim..sej to ni Afriška tržnica :-)[/quote]
Preprosto zato: ker nekateri tako fino križajo poti obdelane in neobdelane hrane z neumitimi rokami….
Ideja in zacetna faza mi je bila vsec… sedaj me ne vidijo vec v tisti guzvi med presvicanim in neucakanim folkom + higiena jao
… Tudi hrana vsaj meni osebno nic tako hudi specialno vse na hitro narejeno zaradi guzve..Cene pa, kot cene , meni cisto ok., ce se hocete iti nazirati za male pare pejte k Jurmanu in podobnim…
Rada dobro jem, pri hrani mi nizka cena in velike porcije nista najpomembnejša dejavnika. Rada tudi kaj novega pokusim. Ampak ker se rada tudi kot človek usedem za mizo ali pa se vsaj stoje kam prislonim in v miru jem, tale gneča na odprti kuhni niti slučajno ni zame. Pa v vrstah stat kot da kaj zastonj dajejo se mi tudi ne da.
Osebno sem tudi proti navitim cenam odprte kuhinje, za tist “fingrd” futra v papirnato skodelo ali krožnik -četudi se sklicujejo na gurmnastvo, jo je žal premalo za ta denar – pa nisem jedec, ki obožuje visenje futra preko krožnikov in stila iz ene porcije se najesta dva….Tudi zato, ker za ta denar bi morali imet tudi malo drugačne pogoje za dokončno obdelavo tiste hrane tam ( tekoča voda predvsem za umivanje rok ljudi, ki delajo s to hrano, sanitarije,….), pa malo več klopi za sedenje.
Boljši je street food market v Lj BTC, podoben concept, dicer zaenkrat še omejena ponudba, ampak je pa higiensko vse bolj urejeno.[/quote]
Samo BTC se kot lokacija s staro Ljubljano enostavno ne more primerjati.
Zame je štos odprte kuhinje v celotnem paketu, hrana, lokacija, vzdušje … BTC ima zgolj in samo hrano.
Boljši je street food market v Lj BTC, podoben concept, dicer zaenkrat še omejena ponudba, ampak je pa higiensko vse bolj urejeno.[/quote]
Samo BTC se kot lokacija s staro Ljubljano enostavno ne more primerjati.
Zame je štos odprte kuhinje v celotnem paketu, hrana, lokacija, vzdušje … BTC ima zgolj in samo hrano.[/quote]
Jah, no vidiš – saj na to tudi organizatorji računajo, da bodo padli potencialni kupci 🙂 Prodajajo najprej “lokacijo”… :)))))
Saj tudi BTC ni nek presežek, samo z vidika higiene pa neprimerno bolj za zaupat. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.