Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Odpreti s.p. to je zdaj vprašanje

Odpreti s.p. to je zdaj vprašanje

Pozdravljeni!

Napovedali so mi odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnih razlogov. Teoretično obstaja možnost, da še naprej delam isto delo za isto podjetje, vendar preko s.p.

Sem v dilemi, kaj narediti, saj ne vem kaj pomeni biti s.p., ko si na bolniški zaradi bolezni otrok, kako je z letnim dopustom, regresom, kakšni so minimalni stroški, če ni prihodkov in še in še bi lahko naštevala.

Koliko bi morala kot s.p. zaslužiti na mesec, da bi imela krite stroške in še spodoben zaslužek (cca. 1000 EUR neto)?

Lepo prosim, če ima kdo izkušnje s tem, če mi lahko kaj svetuje. Za dejavnost, ki bi jo opravljala ne potrebujem nobene posebne opreme ali materiala oz. bi jo lahko najbrž dobila kar pri tem podjetju, saj bi za njih izvajala samo storitve in to še na sedežu podjetja.

Hvala že vnaprej.

Če vam pg odpovejo iz poslovnih razlogov in vam hkrati pomudijo sodelovanje preko s.p. je odpoved neupravičena.

Zdaj pa tehnična vprašanja:

Ali vas bo podjetje plačevalo tudi ko ne delate (dopust, bolniška) je stvar pogodbe. Enako velja za regres. Stroškov je kar nekaj: računovodstvo, varstvo pri delu, zdravniški pregledi, morda celo kakšno članstvo v raznih zbornicah..

Jaz bi se raje borila proti odpustitvi.

Hvala za odgovor. Nisem vedela, da mi ne smejo ponuditi sodelovanja za enako delo preko s.p.

Je namreč absurdno, da bodo ukinili moje delovno mesto, saj delam kot edina tajnica (hkrati tudi receptorka in kadrovska administratorka) in v podjetju s 50 zaposlenimi nudim podporo vsem (hkrati s še nekaj študenti).

Bom malo povprašala, kakšne so možnosti sodelovanja v prihodnosti.

LP

Tana, malo si preberi moje odgovore v podobnih primerih – kaj vse mora storiti delodajalec preden odpusti delavca iz poslovnih razlogov. Na tvojem mestu se ne bi z delodajalcem preveč pogovarjala, dokler ti ne izroči odpovedi. Takrat pa si poišči odvetnika. Če mu boš prej preveč razkrila svoje karte, se zna zgoditi, da se stvar zakomplicira. Delodajalci velikokrat stavijo na nevednost delavcev in si stvari poenostavijo (kršijo zakon). Če delavec na kršitve ne odreagira, se jim to zelo izplača. Če pa delavec sproži prave postopke (z odvetnikom) pa je odpoved nična in takega delavca nato podjetje težko odpusti, ker se vsak nadaljnji poskus lahko hitro jemlje kot šikaniranje. Veliko sreče.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close