Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti odpravnina

odpravnina

Spoštovani!
Sedanji delodajalec mi je izročil redno odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnih razlogov. Prvo pogodbo z njim sem podpisal aprila 2009 za določen čas, kasneje so mi jo 2x podaljšali, nazadnje sem dobil pogodbo za nedoločen čas februarja 2010 (vse brez prekinitve in pri istem delodajalcu). Zanima me, katero obdobje se šteje za izračun odpravnine: od februarja 2010 ali od aprila 2009? Se v obdobje štejejo le cela dopolnjena leta dela, ali tudi sorazmeren delež mesecev?
Hvala za odgovor.

Spoštovani!

V čas delovne dobe se šteje celotno delo, ki je zavarovano pri delodajalcu (zavarovalna doba- obdobje, ko ste bili vključeni v obvezno ali prostovoljno pokojninsko in invalidsko zavarovanje), ki ste ga opravljali pri tem delodajalcu,saj vam je podaljševal pogodbo o zaposlitvi za določen čas, zato se za izračun odpravnine šteje od aprila 2009.

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close