Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev odpravnina?

odpravnina?

Pozdravljeni,

Leta 2003 je šlo podjetje v katerem sem bila zaposlena v stečaj. Sindikat, kateremu sem redno plačevala članarino, se je skupaj z odvetnico boril za pošteno odpravnino. To so delavci dobili v dveh delih. Pravzaprav smo prvi del odpravnine dobili že kmalu po stečaju podjetja, kasneje pa so sindikati izborili še drugi del odpravnine. tega so sodelavke prejele leta 2008. Vedar dela odpravnine iz leta 2008 do danes še nisem prejela. Ko sem od sodelavk izvedela še o drugem delu odpravnine in jo po kar dolgem času nisem prejela, sem poklicala sindikalnega zaupnika, ki mi je povedal da me je najverjetneje ‘spregledal’ oz. po nesreči zgrešil na seznamu in zdaj mi že tri leta obljubljajo preostali del odpravnine, ki pa mi je nikakor ne nakazejo. Ko pride dogovorjeni datum se vedno nekje zatakne in ponovni datum zamakne in tako je minilo že tri leta.

Sprašujem vas kakšne so moje pravne možnosti oz. kaj je najbolje narediti v tem primeru, ker mi očitno nima namena nakazati nečesa kar mi pripada, kar zaradi njegove malomarnosti nisem prejela.

Hvala in lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close