Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo odpravnina nujno

odpravnina nujno

Dva vprašanja.
1. Mene pa zanima, točno kateri meseci se računajo kot osnova za izplačilo odpravnine..
Odpoved sem podpisal 1.12.2010, delovno razmerje mi je prenehalo 1.5.2011.

Zakon pravi takole : Osnova za izračun odpravnine je povprečna mesečna plača, ki jo je prejel delavec ali ki bi jo prejel delavec, če bi delal v zadnjih treh mesecih pred odpovedjo.

Pa mi ni jasno, kdaj je bila odpoved, 1.12 ali 1.5 ? in katera je zadnja plača, ki se računa v osnovo odpravnine, ali aprilska, ki je bila izplačana v maju ali marčevska, izplačana v aprilu, ali mogoče celo novemberska, izplačana v decembru ali oktoberska?

2. Plačo imam iz dveh delov, fiksno in variabilno. Variabilni del se računa po kvartalu in na koncu kvartala dobim obvestilo o izračunu variabilnega dela plače za prejšnji kvartal, ki določa višino mesečnega izplačila. To se je potem nakazovalo pri plači naslednje mesece.

Zanima me, v katero plačo za kateri mesec ta variabilni del spada?
Konkretno za lanski četrti kvartal je bil ta variabilni del visok, izplačan pa pri januarski, februarski in marčevski plači, variabila ta 1 letošnji kvartal pa pri aprilski plači (izplačani v maju) v celotnem znesku. za lanski 3 kvartal je bila nizka, za letošnji 1. nekaj vmes, tako da je precej razlike, katere mesece vzameš za osnovo in katere variabile všteješ v katero plačo.
Prosim za odgovor.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close