Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev odpoved,regres, nadure in dopust

odpoved,regres, nadure in dopust

Živjo.V podjetju kjer sem bila zaposlena za nedoločen čas sem dala odpoved in odpovedni rok se mi izteče 19.06.2008.A mi podjetje mora plačat dopust in nadure?A regres mi pripada?Obračam se na vas ker me je podjetje že hotelo nahecat,glede bolniške.Sem namreč na bolniški,ker sem bila na enem posegu.
Prosim za odgovor.Hvala

Mogoče,ve kdo kaj o tem,vsak nasvet je dobrodošel.

Ko ti preteče čas nepretrganega dela (največ 6 mesecev od začetka dela pri tem deodajalcu) pridobiš pravico do celotnega dopusta in s tem tudi do celotnega regresa. Ker pa ti bo delovno razmerje prenehalo pred 1.7., imaš za leto 2008 pravico do sorazmernega dela dopusta in do sorazmernega dela regresa (malo manj kot polovica).

Nadure ti mora delodalajec plačat v vsakem primeru, je pa dobro da imaš kakšno potrdilo o tem (sklep karkoli), da jih je delodalajec od tebe zahteval.

kar se pa tiče neizrabljenega dopusta, se pa lahko delavec in delodalajec dogovorita za odškodnino zaradi neizrabljenega dopusta. Vendar mislim, da pride to boj v poštev, če ga ne bi mogla izrabiti zaradi razlogov na strani delodajalca…

To so moji bolj laični odgovori…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close