Odpoved+nova služba
Pozdravljeni!
Tudi jaz bi vas prosila za pomoč, glede menjave službe. V sedanji službi sem redno zaposlena že 10 let. Sedaj sem nepričakovano dobila ponudbo za novo službo (tudi za nedoločen čas) z boljšimi delovnimi pogoji. Odločila sem se že, da jo sprejmem.
Zanima pa me, na kaj moram paziti pri odpovedi in podpisom nove pogodbe, da bi mi leta naprej tekla neprekinjeno. Upam, da sem se dovolj jasno izrazila. Imam še cel letošnji dopust, a se to normalno prenese v novo službo ali kako? Pa kaj je z regresom?
Najlepša hvala vsem, ki si boste vzeli čas in mi pomagali!
Praviloma se sedaj dopust odmerja v dvanajstinah. To pomeni, da če boš v stari službi do konca marca, boš tu imela 3/12 dopusta, v novi službi pa 9/12. Prav tako tudi regres – regres se vedno veže na dopust in kolikor dopusta toliko regresa. Lahko pa se seveda dogovoriš, da ti bodo v novi službi priznali več dopusta in preneseš nekaj dopusta iz te službe v novo. To se moraš dogovoriti s tvojim novim delodajalcem, tvoj stari delodajalec pa ti bo izdal potrdilo koliko dopusta si imela v tej službi neizkoriščenega.
Sicer pa tu napišeš odpoved – prenehaš npr. z 31.3. in pri novem začneš 1.4., da nimaš prekinitve.
Forum je zaprt za komentiranje.