odpovedni rok
Mene zanima, če ima kdo informacijo, koliko je odpovednega roka za določen čas, če je v pogodbi o zaposlitvi navedeno, da je odpovedni rok, na način in po postopku kot to določa zakon, ki ureja delovna razmerja ter kolektivna pogodba delodajalca.
Moj delodajalec (mercator d.d.) ima baje svojo kolektivno pogodbo.
To informacijo rabim nujno, saj se mi obeta nova zaposlitev, vendar bi želeli vedeti dolžino odpovednega roka.
Delodajalca pa tega ne bom spraševala, dokler nova zaposlitev ne bo 100%.
hvala za odgovor
Odpovedni roki so določeni v 94. členu ZDR-1. Če si zaposlen manj kot 1 leto, znaša odpovedni rok 15 dni, če si zaposlen več kot eno leto pa 30 dni. Vednar je treba pogledati še podjetniško kolektvino pogodbo, kakšni roki so tam določeni, če so daljši, veljajo daljši, vendar ne sme biti daljši od 60 dni.
Podjetniško kolektivno pogodbo dobiš pri sindikalistu ali pa v kadrovski službi.
Poleg tega velja, če si zaposlen za določen čas, ti jasno preneha veljavnost pogodbe s potekom časa.
Na koncu pa še to, če imaš drugo službo, te tako ali tako ne morejo zadržati v podjetju. Enostavno napišeš odpoved pogodbe in notri zapišeš do kdaj točno boš delal in da te po tem dnevu ne bo več, ker imaš drugo službo.
Forum je zaprt za komentiranje.