Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev odpovedni rok

odpovedni rok

POzdravljeni,
na vas se obračam za pomoč v zvezi z mojim delovnim razmerjem.Situacija je naslednja: pri delodajalcu imam pogodbo za določen čas do konca februarja. Ker želim zamenjati službo me zanima naslednje. Kako je z odpovednim rokom v pogodbi namreč sploh nima navedenega, predvidevam, da je potem 30 dni?Zanima me, če dam odpoved 29.1. Koliko novega dopusta mi pripada, če dam odpoved v jan in koliko če dam odpoved s 1.2.? (celotnega imam 21 dni-lanskega še 3 dni). Rada bi namreč čimprej začela z novo službo vendar me delodajalec prej sporazumno ne bo pustil in bom verjetno morala delati celotni odpovedni rok. Kako je z odpovednim rokom, če ga dam npr. 10.2. glede na to da mi pogodba preteče konca feb? Saj v odpovednem roku lahko pokoristim tudi stari dopust oz. kdaj bi lahko najhitreje zapustila podjetje?

Hvala za nasvet in lep pozdrav.

Če si zaposlena manj kot leto dni, potem znaša odpovedni rok 15 dni. Druga možnost je sporazumno prenehaje pogodbe na dan, ki ga določita ti in delodajalec.

Kar se tiče dopusta, je stvar čisto preprosta. Gleda se datum prenehanja delovnega razmerja in za vsak polni mesec ti pripada 1/12 letnega dopusta.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close