Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Odpovedni rok

Odpovedni rok

Zanima me, ali se v odpovedni rok šteje tudi dopust? Konkretno:
28.7. zaključim porodniški, rada bi koristila še 10 dni dopusta.
Kdaj moram dati odpoved? 10.6.?

Dopust se šteje v odpovedni rok. In pa seveda kolikšen ti je odpovedni rok.

sE PRAVI, da bi ti morala iti delat 29-7-2007, ker se ti zaključi porodniška 28-7-07? Si pa tega ne želiš in želiš dati odpoved?

Sem prav razumela?

Torej če prišteješ k začetnemu delovnemu dnevu 29.7.07 še 10 dni dopusta , ki naj bi ga ti še izkoristila v podjetju, potem naj bi bil tvoj zadnji dan v firmi 10.8.2007.

Torej če imaš 30 dnevni odpovedni rok, napiši odpoved nekje 5-7-07 in jo oddaj v podjetje.

Pe še en primer prosim; odpovedni rok je 30 dni, imam 10 dni dopusta, če danes oddam odpoved, lahko zaključim 15.6. ?

odpovedni rok imam 2 meseca. se pravi odpoved z dnem 10.6., kajne?

Meni prej odpovedi v kadrovski niso sprejeli. Rekli so, da je po zakonu ne morejo. Odpoved so sprejeli 1. dan po končani porodniški, ko mi je začel teči tudi odpovedni rok. So mi šli pa toliko na roke, da mi ni bilo potrebno nazaj na del. mesto. Nekaj sem imela starega dopusta, pokoristila sem dopust za tekoče leto (sorazmerni del) ter nekaj dni so mi odobrili neplačanega.

“Odpoved” – ni res, da odpovedi ne morejo v kadrovski prej sprejeti. Kaj pa če bi jim jo poslala priporočeno s povratnico, a potem pa bi jo vrnili pošti ali kaj?

Verjetno ne. Ampak odpovedni rok ti začne teči 1. dan po končani porodniški, kar ima delodajalec pravico zahtevati.

Odvisno je od tega, ali gre za odpoved delavca ali delodajalca. Delavec lahko odpove pogodbo o zaposlitvi med porodniškim dopustom in takoj teče odpovedni rok, ki se izteče že med porodniškim dopustom. Takrat tudi ni ovir, da te zaposli drug delodajalec. Delodajalec pa ti res ne more odpovedati pogodbe med porodniško ali bolniško oziroma res začne odpovedni rok teči šele po končani porodniški.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close