Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Odpovedni rok in 40+ dni dopusta

Odpovedni rok in 40+ dni dopusta

Spoštovani,

v kratkem mislim dati odpoved. V pogodbi, ki sem jo sklenil s podjetjem, nikjer ni navedeno, do kdaj bi moral dopust izkoristiti, pravtako je stalna praksa, da se lahko stari dopust b.p. prenese v naslednje leto.

Odpovedni rok je 60 dni, sam pa imam dobrih 40 dni dopusta. Lahko pri odpovedi navedem, da bi želel izkoristiti vseh 40+ dni v času odpovednega roka? Kolikor sem razumel, ima delodajalec dve možnosti- ali mi to zahtevo odobri ali pa zavrne in mi v tem primeru izplača toliko dopusta, kot mi ga ni bil sposoben dati.

Sem torej razumel prav, da bi zadeva v tem primeru vseeno šla b.p. skozi? Kaj mi predlagate?

Hvala za info in lep pozdrav.

Pozdravljeni!

Koriščenje dopusta v odpovednem roku je po dogovoru z delodajalcem. Pravilno ste ugotovili, da vam ga lahko odobri ali pa zavrne zaradi nujnosti/oviranja delovnega procesa (ker vas potrebuje na delovnem mestu, da opravljate svoje delo). V kolikor boste podali enostransko odpoved delovnega razmerja iz vaše strani, se dogovorite z delodajalcem in zapišite v odpoved koliko dni boste lahko koristili itd.

V kolikor imate še kakšno vprašanje nas lahko kontaktirate na: info@legas-kranj.si

Lep pozdrav,

LEGAS

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close