Najdi forum

odpoved

Pozdravljeni,

nadomeščam porodniško.Pogodbo imam še do konca aprila.Ker se mi nasmiha nova služba,kjer bi morala začeti čim prej,me zanimače imam pri zdajšnji firmi kakšen odpovedni rok,če nadomeščam porodniško.

in še nekaj bi vprašala za partnerja:
.
ima pogodbo za en mesec.Na pogodbi piše POGODBA O ZAPOSLITVI ZA DOLOČEN ČAS

Potem pa pod 2 členom :
delavec in delodajalec sklepata pogodbo o zaposlitvi za določen čas z veljavnostjo od 10.3.2014 do 10.4 2014. TO JE POSKUSNO DELO.

v pogodbi pod 10 členom piše odpovedni rok 30 dni.

ali morem pri pogodbi za 30 dni met 30 dni odpovednega roka??? ali samo 7 dni,ker pod 2 členom piše za datumom TO JE POSKUSNO DELO??????

hvala

Pozdravljeni.

Glede odpovednega roka pri nadomeščanju porodniškega dopusta, je vse odvisno od tega kaj piše v pogodbi. Predvidevam, da imate sklenjeno pogodbo za določen čas (1 leto). Konkretnega odgovora vam ne moremo podati, ker je odvisno o pogodbe, morebitne kolektivne pogodbe in zakona, v kolikor se pogodba sklicuje na zakon glede odpovednega roka. Zakon dopušča dogovor o odpovednem roku, ki se zapiše v pogodbo, najkrajši odpovedni rok po zakonu je 15 dni (zaposlitev do enega leta), rok pa ne sme biti daljši od 60 dni. Delodajalec in delavec se lahko dogovorita tudi za denarno nadomestilo namesto odpovednega roka.

Pri pogodbi vašega partnerja za 1 mesec (poskusno delo), zakon pravi takole:
94. člen
(minimalni odpovedni roki)
(1) V primeru odpovedi pogodbe o zaposlitvi v času poskusnega dela s strani delavca ali delodajalca zaradi neuspešno opravljenega poskusnega dela je odpovedni rok sedem dni.

Za več info smo vam na voljo na: info@legas-kranj.si

Lep dan,

LEGAS s.p.

hvala za odgovore.

pri nadomeščanju porodniške za 12 mesecev v pogodbi nimam navedenega odpovednega roka.

lahko dam odpoved npr danes in sem jutri ali pojutrišnjem že drugje??

Pozdravljeni.

Pogodba o zaposlitvi za določen čas sicer preneha z dnem do katerega je sklenjena. Če bi vi, kot zaposlena odpovedala pogodbo o zaposlitvi enostransko in predčasno, je minimalni odpovedni rok 15 dni (94. člen ZDR-1), ker gre za zaposlitev do enega leta. Lahko pa predložite delodajalcu tudi sporazumno odpoved brez odpovednega roka in še poveste, da ne želite nadomestila za odpovedni rok, v kolikor se vam gre samo za to, da odpoveste pogodbo in začnete delovno razmerje drugje.

Zelo odvisno od vašega delodajalca, kako na to stvar gleda, v kakšnem odnosu ste z njim itd.

Lep pozdrav,

LEGAS s.p.

hvala.

zaj pa mi rečite še samo.pogodbo mi bodo podaljšali še za 4 mesece.tako da bom tukaj zaposlena vsega skupaj 20 mesecev.pogodba mi potemtakem poteče 15 septembra.Ali mi potem morajo dati odpravnino.Ker sem slišala da je zdaj neki novi zakon o odpravnini,da si do nje prej opravičen.

mi potem pripada??
in če ja koliko,če mam plače neto 1000eura

hvala

Maš pogodbo za določen čas in ko ta poteče si brez službe. Ne dobiš nobene odpravnine.

Na podlagi 79. in 230. člena ZDR-1 ti pripada 1/5 bruto plače za eno leto dela in sorazmerno več za vsak mesec preko enega leta. Ampak to velja zgolj za pogodbe za določen čas, sklenjene po 12.4.2013, tj. po uveljavitvi ZDR-1.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close