odpoved
zanima me v kolikem času mora delodajalec odgovoriti, če podaš sporazumno odpoved. Ali je to določeno z zakonom, ali kako drugače. Odpoved po pogodbi je 60dni, bi imela pa sporazumno 30dni.
Ali mogoče obstaja kak obrazec, ali kako, naj se pravilno napiše odpoved. S tem, da bi se trudi koristil dopust. sama bi verjetno napisala, da v kolikor mi ne odgovorite v ?? dneh, da se strinjajo, tako nekako. Samo koliko je tistih dni???
Kolega je že pred 15 dnevi podal sporazumno odpoved, pa še vedno nima odgovora, kako naj postopa naprej, saj je potrebno sporočiti v novo službo. Je pa imelo kar nekaj sodelovcev težave pri odpovedi, čeprav jim je delodajalec prej grozil z odpovedjo iz krivdnih razlogov, ko pa jo daš ti so pa težave, pa tožbe tudi!
Tisti nasvet o plavih, pa ne pride v poštev!
“Podpisana Marija Novak podajam odpoved pogodbe o zaposlitvi št. …. z dne ….
Predlagam, da se navedna pogodba o zaposlitvi razveže z dnem ….. (30 dni). V koliko se s predlogom strinjate, mi to prosim sporočite najkasneje do ….(določite kar datum – npr. do takrat,ko morate novemu delodajalcu sporočiti datum prihoda)
Datum: xx.yy.2011
Podpis”
Ne morate pa določiti, da če odgovora ne bo, da boste šteli, da se delodajalec strinja s 30 dnevnim odpovednim rokom. Če v roku odgovora ne bo, se šteje, da boste pač morali oddelati do konca.
Ne vem, kako imate urejeno prijavo dopusta. Če imate za to ustrezne obrazce , izpolnite obrazec, sicer lahko v odpovedi dodate stavek, da bi želela v okviru odpovednega roka izkoristiti x dni letnega dopusta in sicer od – do.
Forum je zaprt za komentiranje.