Najdi forum

odpoved

Pozdravljeni!

Imam vprašenje če me lahko delodajalec odpust, kljub pogodbi za nedoločen čas in kljub temu, da so v podjetju še zaposleni z pogodbami za določen čas, vendar ne iz krivnih razlogov, ampak iz poslovnih.

lp Mojčika

Lahko te, ni pa po zakonu. Ali ima delodajalec probleme s poslovanjem?
Vprašanje je komu si se zamerila, da si te tako obupno želi dati na cesto?
Drugače pa najbolje, da vprašaš odvetnika.
LP

Kaj pa klamfaš ? Kadarkoli te lahko v teh kriznih časih odpusti iz poslovnih razlogov. Tu nimaš kaj, edino da preveriš kaj vse ti pred odhodom pripada po zakonu.

Ti si malo zakon preberi, če ima delodajalec zaposlene delavce za določen čas in študente, mora po zakonu najprej odpustiti tiste delavce, ki so za določen čas (ko jim poteče pogodba ali pa tudi prej) in študente, šele nato se lahko “loti” tistih, ki so za nedoločen.
Mojčika se je pa očitno nekomu zamerila, tako, da jo mečejo na cesto in je razlog iz poslovnih razlogov očitno čisto izmišljen. Se dogaja in se dogaja v dobro stoječih podjethih….
Po zakonu bo pa dobila samo odpravnino za tisti čas, ko je delala pri tem podjetju nič več in nič manj.
Pa lahko noč!

Noben zakon ne določa, da mora delodajalec najprej odpustiti študente in tiste za določen čas! Če je odpoved iz poslovnega razloga, najbrž ukinitev delovnega mesta po sistemizaciji, pol tu ni dileme. V organizacijo dela in oddelkov se tudi ne bo spuščalo nobeno sodišče.

Ja normalno da sem se nekomu zamerla, ampak delanje 50 nadur na mesec ni moja dolžnost.
Dobila sem odpoved in moje delo opravlja študent!

lp,Mojčika

Tudi jaz sem dobila odpoved, ker nekomu nisem bila všeč. Upam, da so na delovnem sodišču zaposleni normalni sodniki in da bom tožbo dobila.
Si šla v tožbo?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close