Najdi forum

odpoved

Pozdravljeni,

imam pogodbo o zaposlitvi ki je sklenjena za določen čas od 11.11.2013 do 31.1. 2015
se pravi za tri mesece z 60 dnevnim poskusnim rokom.

v drugem členu mi piše :

Delavec bo 60 dni na poskusnemdelu,ki ga bo spremljala in ocenila komisija v sestavi :

Predsednik
Član
Član

sedaj pa me je danes klical direktor v pisarno in mi rekel da mi bo z ponedeljkom 12 januarja dal izredno odpoved zaradi neospešnega opravljenega poskusnega dela.

Ali mi lahko kr tak zdaj to odpove,glede na to,da je 60 dni poskusnega dela že minilo?

Sem rekel da bom izkoristil še dopust in da me kr tak ne more odpustit.

Ali imam še za tri mesece pogodbe 5 dni dopusta + dva dneva za dva otroka? On je rekel da nimam nič dopusta in mi začel grozit da mi ne bo plačal.in da mi lahko odpove pogodbo ker sem tak mel 60 dni poskusnega roka noter.

Jaz sem rekel da me more potem prej obvestit tri dni prej in me poklicati na razgovor.Ali mam prav?

Kako je zdaj s tem,kako se me on lahko reši in kako jaz njega?Jutri mi je rekel da ne rabim priti v sluzbo in da naj v ponedeljek pridem podpisat odpoved.

Ali lahko v ponedeljek vzamem pogodbo v branje domov,ali moram takoj tam kaj podpisat???
ker je rekel,da mi nič nebo dal za v branje,da lahko tam preberem.

Bi bilo fajn,da bi šel od jutri dalje v bolniško ko mi je rekel,da ne rabim prit delat.Pa da bi si še podaljšal,da čim več dobim plače pol (če mi bo plačal ) ker če se mi odpove pogodba od 12 januarja več nič ne dobim.

Kako je z vsem tem ?Kaj najbolje da naredim?

Prosim za odgovore na vsa vprašanja

iskrena hvala

Pozdravljeni,

neuspešno opravljeno poskusno delo je razlog za REDNO ODPOVED in ne IZREDNO. Za izredno odpoved morajo biti izpolnjeni pogoji za izredno odpoved. To je pomembno zaradi odpravnine.

Prav tako v času poskusnega dela delavcu pripadajo vse pravice iz delovnega razmerja.

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo:
info@legas-kranj.si

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close