Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev odpoved zaradi spolnega nadlegovanja

odpoved zaradi spolnega nadlegovanja

na del.mestu me je nadlegoval sef tako da me prijemal po
telesu me stiskal k sebi in me poljubil na vrat.rekel mi je naj grem pocistit skladiscerekla sem mu naj neha
pa se je ponovilo.takrat sem ponovila na glas da je slisal drugi in je mir.vceraj me je obdolzil da sem dvakrat vzela denar ne,da ga manjka.setra je poklicala partnerko ki pa je zanikala.
Cez 1 teden grem na operacijo.ali lahko en dan prej dam pisno odpoved iz razloga nadlegovanja in mi med bolnisko tece 30dnevni odp.rok?ker sporazumno ne bo slo.

Pozdravljeni,

med bolniško Vam odpovedni rok teče.

Še kaj se oglasite,

Daša Modic Gorjup

Pogodbo imam od 1.5. do 1.11.2012.Če dam odpoved z 1.9.2012 in grem od tega dne na bolniško iz naslova spolnega nadlegovanja na del.mestu,mi med bolniško teče 30 dnevni odpovedni rok?
Koliko dni dopusta mi pripada glede na zgornje podatke? Skupne delovne dobe imam 1 leto in 7 mesecev in otroka 5 let.Delo je v izmenah 7 dni v tednu ( zasebna pekarna)
Koliko regresa mi pripada in kdaj ga mora izplačati?

Hvala za odgovore.

Dopust:
Menim, da ker ne boste delali več kot 6 mesecev, vam pripada po dvanajstinah, oziroma glede na to, koliko ste ga imeli že prej, ipd. Mislim, da ste navedli premalo podatkov, da bi vam nekdo natančno izračunal, poleg tega pa bi morali dobiti sklep/obvestilo delodajalca že pred tem.

Menim, da bi vam skupno moralo pripadati najmanj 12 dni dopusta, glede na otroka še dodatni dan, skupaj torej 13 dni, za izmensko delo pa nisem prepričan.

Odpovedni rok:
So vam že odgovorili.

Regres:
Pripada vam sorazmerni del (glede na razmerje dopusta, ki vam pripada proti dopustu, ki vam bi pripadlo, če bi bili zaposleni celo leto), oziroma najmanj polovico v vašem primeru, izplačilo najkasneje do 1.11 (131. č. ZDR).

Intermezzo:
Glede na to, da želite izkoristiti vse pravice, bi morda razmislili (preden date odpoved) tudi o tožbi zaradi odškodnine zaradi trpinčenja na delovnem mestu in se zaradi tega oglasite pri kakem odvetniku, ki vam bo tudi konkretno svetoval glede regresa, dopusta in nadaljnje strategije ravnanja in ukrepanja?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close