Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev odpoved zaposleni za določen čas

odpoved zaposleni za določen čas

Pozdravljeni!
Imam 3 mesece zaposleno punco, ki ima pogodbo za 1leto. Zaradi njenega površnega dela sem začela izgubljati stranke, kar je posledično manj prometa. Stranke se pritožujejo, nočejo, da jim ona dela (kozmetični salon).
Kaj moram narediti, da ji prekinem delovno razmerje? Kakšen je postopek? Ali ji pripada odpravnina?
Prosim pomagajte, rešujem si salon!

Hvala!

Tvoja napaka Rebeka…zakaj si ji dala za leto dni, če nisi imela prej 3 mesece preizkusne dobe? Preberi si zakon o delovnih razmerjih, tam boš našla vse odgovore.

Imela sem jo 3mesece preko zavoda za zaposlovanje. Na začetku je bilo vse super, potem pa je začela med delom sanjat in se obnašat, kot da se ji nič več ne da delati, rezultat pa so bile slabe storitve.

Najprej je imela za 3 mesece, pa si ji dala za 1 leto potem? Je bila prej brezposelna? Pogovori se z njo, povej kako je stanje…če se v tednu dni ne popravi ji povej, da boš storila vse, da jo odpustiš…verjetno se bo zamislila.

Ja tako je najprej je imela usposabljanje na delovnem mestu 3mesece, potem sem jo zaposlila za 1 leto. V tem času sem šla rodit in nisem več cele dneve bila v salonu. Začelo se je z upadom prometa, sedaj ko sem začela ugotavljati kje je težava sem ugotovila, da je krivda njena. Poklicala sem kar nekaj strank in jih povprašala o zadovoljstvu mojih obeh zaposlenih. Druga zaposlena je dobila same pohvale, ta pa same kritike glede dela in storitev. Poleg tega so mi stranke povedale da želijo da jim dela druga zaposlena, drugače ne pridejo več.
Pri tej ugotovitvi pa resnično nimam več volje in energije zanjo. Je pa dobila kar nekaj ustnih opozoril glede dela z moje strani.

Razmišljam o odpovedi zaradi nesposobnosti, vendar mi celoten postopek ni čisto jasen. Želim pa si to izpeljati tako, da imam potem mir pred njo.

Dobrodošel bo vsak nasvet!

Preberi si zakon o delovnih razmerjih, člen ki opisuje prekinitev pogodbe za določen čas…sej nekaj soli pa že morš met v glavi, če si šefica….miru pa ne boš imela pred njo, ker če jo boš odpustila ti bo težila….raje še eno zaposli, daj dobro reklamo, ta nej se pa nauči še od druge zaposlene…sej nismo učeni na svet padl…do kdaj pa ima pogodbo?

Živjo Rebeka!
Jaz sem imela podoben primer.Zaposleno frizerko preko zavoda, potem pa pogodbo za 1.leto.Od začetka se je trudila,po končani poskusni dobi pa nič več.Začela sem zgubjati stranke,zaradi nje.Odpoved sem ji dala preko pravnice,ki mi je napisala odpoved,da sem se jaz zaščitila.Po 6.mesecih sem prekinila pogodbo iz poslovnih razlogov.Pravnica mi je rekla,da težko dokažeš,da delavec ne dela prometa ni dober do strank.Ne vem kako je pa potem,če lahko zaposliš novega delavca.Ali more minit nekaj časa.
Lp.Tea

Hvala!
Pokazala sem ji sms in maile strank s pritožbami, povedala sem ji kater stranke so zaradi nje zapustile salon, povedala sem ji katere ne želijo da jim dela ona, sicer ne pridejo več.
Priznala je krivdo in mi včeraj sporazumno podpisala.
Moram priznati, da so bile včerajšne stranke prav vesele, ko jo niso videle v salonu. Izgubljenim strankam sem ponudila 1x brezplačne nohte,potem pa se naj same odločijo ali bodo še naše stranke.

Torej si jo sporazumno odpustila? Samo, da si rešila problem…želim ti veliko srečnih strank in poslovnega uspeha.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close