Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev odpoved v transu

odpoved v transu

Pozdravljeni,
prijatelj je imel kratki stik v službi in je dal odpoved, ali je taka odpoved veljavna, saj je bolan (neozdravljen alkoholik)in je imel že pred tem psihične težave in so ga sprovicirali, da se je zgodilo kar se je.

Ali se lahko v tem primeru da še kaj rešit, saj je sedaj ko se je zavedel, kaj je naredil čisto na tleh in se bojim, da si ne bo kaj naredil.

verjetno ga imajo čez glavo,če so ga sprovocirali.Pijančki so težki ljudje.Verjetno mu je pijača bolj važna od službe.Pametno je,da ga ne vzamejo nazaj.Prej bi mislil.

Včasih mi je bilo žal ljudi,ki se zadevajo z alkoholom,zdaj ne več. Oni si sami ne želijo pomagat,zakaj bi jim mi,drugi?

Jaz pa nisem tako črnogleda. Kot delodajalka se bi z njim temeljito pogovorila, sploh, če ima družino, bi povabila še partnerico. Če je drugače priden delavec, bi zahtevala zdravljenje. Napotila bi ga k os. zdravniku po AD in nato k psihiatru. Tako obnašanje kot ga ima tvoj prijatelj, je tipično za ljudi, kateri zlorabljajo alkohol za sprostitev in so bolj korajžni ter nepremišljeni v kočljivih zadevah. Taki ljudje imajo dejansko depresijo. Če imajo ob sebi osebo, kateri lahko zaupajo in delajo načrte za prihodnost, lažje opustijo alkohol, ker jim je v pomoč AD v reševanju osebnih težav, ki največkrat izhajajo iz otroštva.

Namig: ponedeljek je kar pravi dan za reševanje tovrstnih težav!

Jaz pa nisem tako črnogleda. Kot delodajalka se bi z njim temeljito pogovorila, sploh, če ima družino, bi povabila še partnerico. Če je drugače priden delavec, bi zahtevala zdravljenje. Napotila bi ga k os. zdravniku po AD in nato k psihiatru. Tako obnašanje kot ga ima tvoj prijatelj, je tipično za ljudi, kateri zlorabljajo alkohol za sprostitev in so bolj korajžni ter nepremišljeni v kočljivih zadevah. Taki ljudje imajo dejansko depresijo. Če imajo ob sebi osebo, kateri lahko zaupajo in delajo načrte za prihodnost, lažje opustijo alkohol, ker jim je v pomoč AD v reševanju osebnih težav, ki največkrat izhajajo iz otroštva.

Namig: ponedeljek je kar pravi dan za reševanje tovrstnih težav![/quote]

hvala za pozitivne besede Morski galeb,
vendar največji problem je ravno v zdravljenju, saj se je že zdravil,vendar neuspešno. Žal. Kljub vsej pomoči in opori doma in prijateljev. Smo obupali. Z njim je bilo potrebno delati v rokavicah.

V službi pa so to vedeli!

Upam, da te vrstice berejo tudi tisti, ki se sprašujejo ali preveč pijejo. Že na začetku eno pivo na dan, pripelje pridnega, sposobnega in delovnega človeka in okolico na dno.

Ukrepajte preden ne bo prepozno!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close