Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev odpoved v nosečnosti-NUJNO

odpoved v nosečnosti-NUJNO

Dala sem odpoved oz. sem bila nekako prisiljena dati odoved kr se mi je delodajalka maščevala kr bi mogla prit delat sem pa spet zanosla in kr je moje delo natakar je to v nosečnosti težko opravljeti sploh če si v rizični. Zdaj pa me zanima – pravijo da do socialne pomoči nimam pravice, KAJ PA DO PORODNIŠKE TER KASNEJE NADOMESTILA ZA NEGO IN SKRB OTROKA??????

včeraj sem ti že odgovoril, a še vedno nisi naredila kar sem ti napisal…..

Pravico do denarne socialne pomoči nimaš šest mesecev, če si dala sama odpoved. Pri DSP so pomembni tudi drugi faktorji: ali si poročena, ali je imela družina v treh mesecih pred vložitvijo vloge dohodke, prejemke… skratka, na centru za socialno delo ti bodo povedali. Težko ti karkoli rečem, če ne vem, kakšno je tvoje materialno stanje. Kajti, če si poročena ali če s partnerjem živita dve leti v izvenzakonski skupnosti, bodo upoštevali tudi njegove dohodke, potem se gleda, če imaš vrednostne papirje, delnice, katastrski dohodek…

Glede nosečnosti in odpovedi, v katero si bila na nek način prisiljena, pa moraš imeti nek dokaz, potrdilo zdravnika, da trenutno nisi zmožna za delo oziroma nekaj, s čimer dokažem, da odpoved delovnega razmerja ni nastopila po tvoji krivdi.

starševsko nadomestilo oz. nadomestilo za nego in varstvo otroka ti pripada, če si bila v zadnjih treh letih zaposlena 12 mesecev. Če ne ti pa pripada starševski dodatek, ki ga prejemaš eno leto po rojstvu otroka.

Nisem ravno izobražena v tej smeri in ne poznam natančno zakonov, vendar mislim, da je tako, ja. Starševski dodatek sedaj znaša okrog 180 evrov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close