odpoved s strani delavca
Živjo,
v službi sem dal odpoved z 31.07. (zaposlen pri sp). Ker sem imel že do sedaj probleme z izplačilom plač, me skrbi, da mi v tem mesecu ne bi nakazal plače za junij in potem tudi v avgustu ne za julij. Ali je tak primer treba prijaviti na delovno sodišče (oziroma napisati dopis…ali kaj je sploh potrebno) oziroma na koga naj se obrnem. Poleg tega mi vsa leta ni izplačeval regresa. Ali lahko tudi za ta primer podam pritožbo na delovno sodišče?
hvala za odgovore in lep dan želim
Na delovno sodišče lahko vložiš tožbo za vse kar ti bo dolgoval.
Če ti ne bo plačal plače (isto velja tudi za zaostale regrese) in imaš plačilne liste, kjer je to obračunano lahko vložiš izvršbo na podlagi verodostojne listine.
Če plačilnih list, kjer bi bilo to obračunano nimaš, pa moraš najprej vložiti tožbo na delovno sodišče. Če tudi potem ne bo plačal, pa boš na podlagi sodbe delovnega sodišča moral vložiti izvršbo na podlagi verodostojne listine.
Terjatve zastarajo v 5. letih.
Upam, da nisem preveč zakompliciral, je pa tule malo bolj “jasno opisano” 🙂 http://www.informiran.si/portal.aspx?content=neizplacilo-place&showMenu=1&showRightFrame=1
Forum je zaprt za komentiranje.