odpoved rezervacije booking.com
V soboto sem preko booking.com rezervirala apartma, ker pa se cena na ponudbi ni ujemala z dejansko (bila je nižja – enaka kot za manjši apartma), sem v nedeljo rezervacijo preklicala, saj je manjši apartma za nas premajhen. Sedaj pa zahtevajo, da jim plačam znesek odpovedi 230 eur. Danes so mi poslali podatke kam naj nakažem denar.
Zanima me ali je kdo že imel kako izkušnjo z odpovedjo pri omenjeni agenciji in če je so šli v tožbo v primeru neplačila?
Hvala, Tina
Ob rezervaciji je vedno določeno, ali je odpoved sploh mogoče izvesti, če je do katerega datuma in ure! Če tega termina nisi zamudila in aranžma odpovedala do termina, se ti ne more trgati ničesar. Če si termin zamudila, oz. je rezervacija brez možnosti odpovedi se tako ne moreš pritožiti. Ob “nevračljivi” rezervaciji se tudi vedno rezervira ustrezni znesek na kreditni kartici kot zagotovilo plačila. Veliko rezerviram preko booking.com in se mi ni nikoli storilo kaj podobnega. Skratka, beri pogoje.
Lahko ti dam samo nasvet za naslednjič… Pozorno preberi kaj točno rezerviraš, pokliči na njihovo telefonsko št. in preveri ceno ter preberi splošne pogoje, ker dejstvo je, da so odpovedni stroški teden ali manj pred odhodom zelo veliki. Pa delaj si print screene kaj točno piše na spletni strani. Skratka treba je biti zelo previden. Lahko, da je napaka njihova, lahko da je tvoje, toda brez printscreenov, mejlov itd. ne moreš nič dokazati, žal.
Lahko ti dam samo nasvet za naslednjič… Pozorno preberi kaj točno rezerviraš, pokliči na njihovo telefonsko št. in preveri ceno ter preberi splošne pogoje, ker dejstvo je, da so odpovedni stroški teden ali manj pred odhodom zelo veliki. Pa delaj si print screene kaj točno piše na spletni strani. Skratka treba je biti zelo previden. Lahko, da je napaka njihova, lahko da je tvoje, toda brez printscreenov, mejlov itd. ne moreš nič dokazati, žal.[/quote]
Sori, na telefonsko št. pri bookligu ravno ne moreš poklicati, no vse ostalo pa lahko narediš. A si pa ziher, da imaš sedaj potrjen manjši apartma? Lahko, da se je pa cena celo spremenila za tvoj večji apartma in imaš srečo.
Pri opravljanju rezervacije na Bookingu ti priporočam, da vedno vzameš sobo ali drugo nastanitev, kjer imaš do tik pred odhodom možnost brezplačne stornacije. Zakaj? Ker lahko ceno namestitve medtem tudi močno spustijo, ali pa pride kaj vmes pri tebi.
Vse informacije o stornaciji imaš napisane pod črko i, pri rezervaciji sobe. Seveda pogoji niso povsod enaki!
Lahko ti dam samo nasvet za naslednjič… Pozorno preberi kaj točno rezerviraš, pokliči na njihovo telefonsko št. in preveri ceno ter preberi splošne pogoje, ker dejstvo je, da so odpovedni stroški teden ali manj pred odhodom zelo veliki. Pa delaj si print screene kaj točno piše na spletni strani. Skratka treba je biti zelo previden. Lahko, da je napaka njihova, lahko da je tvoje, toda brez printscreenov, mejlov itd. ne moreš nič dokazati, žal.[/quote]
Sori, na telefonsko št. pri bookligu ravno ne moreš poklicati, no vse ostalo pa lahko narediš. A si pa ziher, da imaš sedaj potrjen manjši apartma? Lahko, da se je pa cena celo spremenila za tvoj večji apartma in imaš srečo.[/quote]
Seveda lahko kličeš na booking številko, so zelo prijazni (res pa je, da te preveže nekam na Nizozemsko in brez angleščine ne gre).
Jest pa ne razumem, zakaj sploh rezervirate, če potem stornirate!??
Ajd razumem, če je bolezen, smrt vmes…. tukaj pa berem, vzemi tisto rezervaciijo, ki ima brezplačno stornacijo in podobno, ker lahko vmes še kaj cenejšga najdiš….
jest ko rezerviram že preberem pogoje, nikakor pa pri meni ni kriterij odpoved rezervacije
Jest sem že velikokrat rezerviral prek bookinga, airbnb za počitnice kot za potovanje (velik apartmajev za 1 ali 2 noči, pa je vedno šlo vse brez problemov. Še doma pred googl earth preverim lokacijo, če se da še pred rezervacijo, da ni kakšnih presenečenj
Spoštovani ,
Zaradi izjemne situacije (Korona virus) sem kontaktirala hotel v Poreču v katerem sem imela rezervacijo št.2978096769 želim da storniram isto.
Iz hotela so mi svetovali in napisali ,da še storniram sama na vaši strani.
Tudi so rekli , da ne bodo vlekli KK za znesek ,ki je naveden pred rezevacijo.
Lp Mira Nikolić
Spoštovani ,
Zaradi izjemne situacije (Korona virus) sem kontaktirala hotel v Poreču v katerem sem imela rezervacijo št.2978096769 želim da storniram isto.
Iz hotela so mi svetovali in napisali ,da še storniram sama na vaši strani.
Tudi so rekli , da ne bodo vlekli KK za znesek ,ki je naveden pred rezervacijo.
Lp Mira
Forum je zaprt za komentiranje.