Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice odpoved rezervacije booking.com

odpoved rezervacije booking.com

V soboto sem preko booking.com rezervirala apartma, ker pa se cena na ponudbi ni ujemala z dejansko (bila je nižja – enaka kot za manjši apartma), sem v nedeljo rezervacijo preklicala, saj je manjši apartma za nas premajhen. Sedaj pa zahtevajo, da jim plačam znesek odpovedi 230 eur. Danes so mi poslali podatke kam naj nakažem denar.

Zanima me ali je kdo že imel kako izkušnjo z odpovedjo pri omenjeni agenciji in če je so šli v tožbo v primeru neplačila?

Hvala, Tina

V pogodbi, ko rezerviraš svoj apartma ti piše pri vsakemu ponudniku posebej koliko je potrebno plačati v primeru preklica rezervacije. Ponavadi je to 10% do 20%.
Lp

Kako to misliš, da se cena po ponudbi ni ujemala z dejansko ?

Cena se sigurno je ujemala ampak je različna glede na letni čas in mesec. Sedaj so apartmaji precej cenejši kot bodo naprimer julija in avgusta. Verjetno je tole spregledala.

V bistvu tega fenomena nikoli ne bom razumela. Da greš preko spleta delat rezervacijo, pa si sploh ne pogledaš, kakšni so odpovedni roki in storno stroški, vezani nanje, pa kateri način plačila je možen, pa kakšna so doplačila za dodatna ležišča.

Ob rezervaciji je vedno določeno, ali je odpoved sploh mogoče izvesti, če je do katerega datuma in ure! Če tega termina nisi zamudila in aranžma odpovedala do termina, se ti ne more trgati ničesar. Če si termin zamudila, oz. je rezervacija brez možnosti odpovedi se tako ne moreš pritožiti. Ob “nevračljivi” rezervaciji se tudi vedno rezervira ustrezni znesek na kreditni kartici kot zagotovilo plačila. Veliko rezerviram preko booking.com in se mi ni nikoli storilo kaj podobnega. Skratka, beri pogoje.

Ja ceni sta različni. Ko smo rezerverali je bila cena
Apartma z 2 spalnicama € 813,64
10 % DDV vključen/-a. € 81,36
Cena € 895

ko pa smo dobili račun pa je bila cena
rental price / insurance
rent: 854,00 EUR

Torej ceni sta različni in tudi lokacija, ki je navedeni ni določena. Za odgovore pa prosim osebe, ki se spoznajo na potrošniško pravo.

Ne razumem. Zakaj pa nisi vprašala, od kod nova cena?
Ne morejo vedeti, da si odpovedala zaradi razkoraka pri ceni. In normalno, da so ti odpoved zaračunali, če je predvidena v njihovih pogojih.

Kaj pomeni to po slovensko, lepo prosim: in tudi lokacija, ki je navedeni ni določena.

Ja lokacija ni prava, kot jo navajajo na google mapsu.

Torej gre za zavajanje? Si to prijavila na booking.com? Zakaj nisi vprašala, od kod razlika pri ceni in glede lokacije? Bi imela črno na belem.

Lahko ti dam samo nasvet za naslednjič… Pozorno preberi kaj točno rezerviraš, pokliči na njihovo telefonsko št. in preveri ceno ter preberi splošne pogoje, ker dejstvo je, da so odpovedni stroški teden ali manj pred odhodom zelo veliki. Pa delaj si print screene kaj točno piše na spletni strani. Skratka treba je biti zelo previden. Lahko, da je napaka njihova, lahko da je tvoje, toda brez printscreenov, mejlov itd. ne moreš nič dokazati, žal.

Lahko ti dam samo nasvet za naslednjič… Pozorno preberi kaj točno rezerviraš, pokliči na njihovo telefonsko št. in preveri ceno ter preberi splošne pogoje, ker dejstvo je, da so odpovedni stroški teden ali manj pred odhodom zelo veliki. Pa delaj si print screene kaj točno piše na spletni strani. Skratka treba je biti zelo previden. Lahko, da je napaka njihova, lahko da je tvoje, toda brez printscreenov, mejlov itd. ne moreš nič dokazati, žal.[/quote]

Sori, na telefonsko št. pri bookligu ravno ne moreš poklicati, no vse ostalo pa lahko narediš. A si pa ziher, da imaš sedaj potrjen manjši apartma? Lahko, da se je pa cena celo spremenila za tvoj večji apartma in imaš srečo.

Pri opravljanju rezervacije na Bookingu ti priporočam, da vedno vzameš sobo ali drugo nastanitev, kjer imaš do tik pred odhodom možnost brezplačne stornacije. Zakaj? Ker lahko ceno namestitve medtem tudi močno spustijo, ali pa pride kaj vmes pri tebi.
Vse informacije o stornaciji imaš napisane pod črko i, pri rezervaciji sobe. Seveda pogoji niso povsod enaki!

Lahko ti dam samo nasvet za naslednjič… Pozorno preberi kaj točno rezerviraš, pokliči na njihovo telefonsko št. in preveri ceno ter preberi splošne pogoje, ker dejstvo je, da so odpovedni stroški teden ali manj pred odhodom zelo veliki. Pa delaj si print screene kaj točno piše na spletni strani. Skratka treba je biti zelo previden. Lahko, da je napaka njihova, lahko da je tvoje, toda brez printscreenov, mejlov itd. ne moreš nič dokazati, žal.[/quote]

Sori, na telefonsko št. pri bookligu ravno ne moreš poklicati, no vse ostalo pa lahko narediš. A si pa ziher, da imaš sedaj potrjen manjši apartma? Lahko, da se je pa cena celo spremenila za tvoj večji apartma in imaš srečo.[/quote]

Seveda lahko kličeš na booking številko, so zelo prijazni (res pa je, da te preveže nekam na Nizozemsko in brez angleščine ne gre).

Pozdravljeni,

imam enak problem. Smem vprašati kako se je zadeva razrešila? Je bilo potrebno plačati celoten znesek, ali se je kako dalo kako dogovoriti za apartma, brez plačila prekinitve rezervacije?

Že vnaprej hvala in lp

Ali mi lahko kdo posreduje telefonsko številko od booking.com? Nisem je zasledila nikjer…

Hvala in lp.

jaz sem reševala zadeve s ponudnikom, ne z bookingom
imeli smo smrtni primer v družini, poklicala hotel, razložila, so stornirali

0800 812 00

Tudi jaz enkrat nisem dobro pogledala, če moram ob stornaciji kaj plačati. Ko sem stornirala je pisalo, da mi bodo vzeli 300€. pisala sem bookingu, se opravičila, in so stornirali brez plačila.

Jest pa ne razumem, zakaj sploh rezervirate, če potem stornirate!??

Ajd razumem, če je bolezen, smrt vmes…. tukaj pa berem, vzemi tisto rezervaciijo, ki ima brezplačno stornacijo in podobno, ker lahko vmes še kaj cenejšga najdiš….
jest ko rezerviram že preberem pogoje, nikakor pa pri meni ni kriterij odpoved rezervacije

Jest sem že velikokrat rezerviral prek bookinga, airbnb za počitnice kot za potovanje (velik apartmajev za 1 ali 2 noči, pa je vedno šlo vse brez problemov. Še doma pred googl earth preverim lokacijo, če se da še pred rezervacijo, da ni kakšnih presenečenj

Spoštovani ,
Zaradi izjemne situacije (Korona virus) sem kontaktirala hotel v Poreču v katerem sem imela rezervacijo št.2978096769 želim da storniram isto.
Iz hotela so mi svetovali in napisali ,da še storniram sama na vaši strani.
Tudi so rekli , da ne bodo vlekli KK za znesek ,ki je naveden pred rezevacijo.
Lp Mira Nikolić

Spoštovani ,
Zaradi izjemne situacije (Korona virus) sem kontaktirala hotel v Poreču v katerem sem imela rezervacijo št.2978096769 želim da storniram isto.
Iz hotela so mi svetovali in napisali ,da še storniram sama na vaši strani.
Tudi so rekli , da ne bodo vlekli KK za znesek ,ki je naveden pred rezervacijo.
Lp Mira

Hvala za obvestilo, bomo stornirali.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close