Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Odpoved pogodbe

Odpoved pogodbe

Pozdravljeni!

Prosim za pomoč. Zaposlena sem v javnem podjetju, za določen čas in samo vprašanje časa je, kdaj bom dala odpoved. Saj sem deležna takšnega mobinga, da ne morem več takšnih pritiskov prinesti. Želela sem urediti zadeve, vendar vsi vedo kaj se dogaja, nobeden pa nič ne nardi in je z vsakim dnem slabše.

Torej, če dam odpoved, sem opravičena do socialne pomoči?

Mi lahko zdravnica napiše kakšno bolniško, v ta namen? Kaj v takšnem primeru sporočiti svojem šefu, zakaj si doma ipd.?

Prosim, za čimveč informacij in vaših izkušenj. Tudi predlogi so dobrodošli.

Hvala! 😀

Zdravo,

predlagam ti, da ne daš odpoved, ker socialne ne moreš zaprositi dokler nimaš 3 mesce brez dohodkov, prav tako ti nadomestilo ne pripada, ker si dala odpoved.
Pojdi k zdravnici, povej ji da se počutiš pod pritiskom, da si izčrpana, … in da prosiš za nekaj dni bolniške.

Mobing je pa težko dokazovati, plus tega moraš vedeti da gre beseda proti besedi. Zdrži, skratka.

Koliko časa si zdaj zaposlena, koliko še imaš do konca?

lp

Šef nima pravice do tega, da bi vedel, zakaj si doma. Enostavno sporočiš, da si zbolela in te predvidoma ne bo vsaj en teden – ali pa kar točno povej koliko časa – tvoja osebna zdravnica ti lahko da bolniško do 30 dni. In ne sekiraj se, kaj si misli šef in z njim ne debatiraj o bolniški.

Ker sem bila v podobnem položaju in nisem šla na bolniško, sem si nakopala vsemogoče psihosomatske bolezni. Na koncu sem imela izredno srečo, da so zamenjali šefa.

Hvala obema, za nasvete in izkušnje.

Ja, tega se zavedam, da je to težko dokazati. Sploh pa iti v to, v takšnem priznanem podjetju. Skratka nadrejenim sem povedala kaj se dogaja in sedaj je še veliko hujše!

Sem predvidevala, da ne dobim nadomestila. Vendar je res težko prinašati vse skupaj. Moram povedati, da marsikaj požrem in sem dosti trdna oseba. Ampak vsaka stvar ima svoje meje in čas kako dolgo lahko to prenašaš. Zaposlena sem 17 mesecev, imam še 4 mesece do izteka.

Kaj na bolniškem listu mora biti navedeno, zaradi mobinga? Zanima me namreč, če sem res toliko zaščitena – da ostajam doma zaradi mobinga? Torej 1 mesec skupaj ali npr. 4xpo 1 teden?

Na bolniškem listu ni navedene bolezni – samo čas odsotnosti (začetek in konec bolniške). V tvoj karton zdravnica napiše vzrok, ki je lahko psihična izčrpanost oz. pregorelost – to je danes pogost pojav. Če imaš razumevajočo zdravnico, ti bo že uredila, da bo vse prav.

te štiri mesece boš pa že preživela, zdrži, in se tolaži in si štej, da bo čez 4 mesece bolje, bo ti vsaj zavod pripadal(mogoče se vmes zamenja šefa).
Verjetno imaš še kaj dopusta, malo bolniške(na bol. listu je ozančeno samo razlog – bolezen, ne pa tvoja diagnoza, ker to jih v službi čist nič ne briga.

Pomiri se in se ne obremenjuj, saj za vsakim dežjem posije sonce.

Mesecina, ni zakaj (sem pisala prej pod ne dati odpovedi).

Tako kot sem že rekla, pojdi po bolniško, da se spočiješ od stresa in zagrizi, ker 4 mesci bodo minili zelo hitro v primerjavi s prejšnjimi 17imi. Držim pesti, da te ne zlomi.

Na bolniškem listu piše samo čas odsotnosti, prav tako delodajalec nima pravice vpogleda v tvojo kartoteko, njega lahko zanima samo ali si sposobna za delo za katerega te zaposli ali ne.
Ne boj se, tega ne bo izvedel, edino kaj ti svetujem, da tega ne omenjaš okoli, ker zlobni jeziki so lahko hitro na delu, pač zgolj iz previdnosti, seveda. Zdaj je pa tako čas virozic in če bo koga ekstra zanimalo zakaj, se zgovoriš na virozico in da ni dobro za sodelavce, ker bi jim lahko poslala kaj nezaželjenega. 😉

Vso srečo 🙂

Hvala vsem za nasvete!

Največja ironija je, da sem si neizmerno želela delati v tem podjetju. Sedaj pa me je zaradi mobinga, čisto vse minilo. Skratka nimam nobenega interesa ostati tukaj, saj niti 30 let nimam in se mi zdi grozno to prenašat, če vidim, da nikoli ne bo boljše. Sej to niso samo moja opažanja, ampak tudi sodelavcev. Ko sem prišla na to delovno mesto, se je isto to dogajalo predhodnici. Drugače sem po naravi zelo optimistična, ter zagnana za delo. Ko si nekaj vpiknem v glavo, pa tudi izpelem. Torej sem šla do nadrejenih (prejšnje direktorce, sedanje). Pa je sedaj, še hujše. Še večji mobing se dogaja. Tudi kadrovska je obveščena v tem, saj je že veliko ljudi povedalo, kaj se dogaja. Vendar so izgovori, da nimajo zamenjave.

Ja, hvala tudi za nasvete glede bolniške. Zdravnico pa res imam razumevajočo, tako da mislim, da ne bo problem 😀

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close