Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev odpoved pogodbe zaradi razloga nesposobnosti

odpoved pogodbe zaradi razloga nesposobnosti

Spoštovani!
Zaposlena sem za ned.čas,z 3-mesečnim poskusnim delom.Ta konec meseca mi poskusno poteče in ugotovila sem,da se preprosto ne čutim dovolj sposobno opravljati to delo,grem z muko.Stopila sem do delodajalca in mu razložila situacijo,kako in kaj.Prosila sem ga,če mi lahko odpove pogodbo z razlogom nesposobnosti,da bi se lahko prijavila na zavodu in dobila nadomestilo.Dejal mi je,da bo storil kar je v njegovi moči,le da se mora pozanimati kako in kaj.Zanima me,na kakšen način lahko to stori,da ne bi bil oškodovan ne on ne jaz.Hvala za odgovor

Delodajalec lahko poda redno odpoved pogodbe o zaposlitvi iz razloga neuspešno opravljenega poskusnega dela po 5. alienji 1. odstavka 89. člena ZDR-1. Potem pa zaposli drugega, škode nima nobene.

V takšnem primeru si upravičena do nadomestila na zavodu, če seveda izpolnjuješ splošne pogoje.

DD mi je dejal,da mi bo napisal redno odpoved pogodbe zaradi negativno ocenjenega poskusnega dela.Ali je to isto,kot pa če napiše neuspešno opravljeno poskusno delo?

Je isto. Ampak že zaradi jasnosti in zavoda je dobro, da uporabi izrazoslovje, ki ga pozna zakon.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close