Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Odpoved pogodbe o delu s strani delavca

Odpoved pogodbe o delu s strani delavca

pozdravljeni,

predlagam, da se obrnete na center za socialno delo.

lp

Pozdravljeni,

mene pa zanima nekaj namreč v podjetju kjer sem začel delat so mi na začetku dali pogodbo za določen čas 6 mesecev in sem po preteku teh 6 mesecih delal naprej še cca 2 leti na istem delovnem mestu, torej sem imel kao pogodbo za nedoločen čas, ki pa je v bistvu nikoli nisem dobil, torej nisem imel podpisane… Stvar je v tem, da je delodajalec v času moje zaposlitve vedno zamujal z izplačili plač, regresi in se ni držal rokov ki so bili navedeni v pogodbi, nato sem dal redno odpoved ker se z delodajalcem nisem mogel sporazumno zmeniti, ampak je stvar zanimiva v tem ker je delodajalec zadnje tri mesece pred mojo odpovedjo zamujal z izplačili plač, sem mislil dati izredno opoved ampak ker je teden dni prej poravnal vse za nazaj me sedaj zanima sledeče; ali moram delati tudi v času 30 dni odpovednega roka (imam neko klavzulo kazensko denarno), ampak ker je delodajalec tudi kršil člene v pogodbi s tem da je zamujal z izplačili plač/regresi me sedaj zanima, če ma lahko potem kako kazensko preganja če me več ne bo delat v času odpovednega roka? se pravi on je skoraj v času 3 let odkar sem bil zaposlen vedno zamujal z izplačili plač, pa niti pogodbe za nedoločen čas nimam podpisane? se pravi on se ni držal členov pogodbe, torej meni tudi ne bi mogel zakonsko nič?

Pozdravljeni,

Podpisala sem pogodbo za določen čas, gre za sezonsko delo za 3 mesece, naj povem, da je bil dogovor na razgovoru tak, da dobim takoj pogodbo za 3 mesece, sedaj pa sem dobila pogodbo le za en mesec z možnostjo podalšanja še za tista dva meseca, torej v primeru da se izkažem mi podalšajo.

zanima pa me, da v primeru če se v tem mesecu izkažem in delam še tista dva meseca, se pravi do konca sezone in me potem želijo zaposliti, in jaz to odklonim, ali mi po tem pripada pravica do denarnega nadomestila od zavoda ali ne? Naj povem da je plača oz. urna postavka mizerna in gre predvsem za izkoriščanje ljudi. Pred tem sem bila pol leta zaposlena pri drugem delodajalcu, in je delodajalec prekinil pogodbo za delo.

Hvala za odgovor ter lep pozdrav

Ja, ti pripada nadomestilo.

Pozdrav!

Imam vprašanje. Konec leta se mi izteče porodniška. Dala sem odpoved, zaposlena sem bila za nedoločen čas. V odpoved sem vključila koriščenje dopusta za preteklo leto. Odpoved so že prejeli, zdaj pa ni odgovora s strani službe. Skrbi me, ker naslednji teden bo prazničen, takrat malokdo dela, potem pa že konec moje porodniške.

Zanima me kaj je potrebno potem, ko da delavec odpoved, še urediti s stranjo delodajalca? Kaj podpisati? Najbrž dobim odjavo iz zdravstvenega in pokojninskega zavarovanja, pa dopust, če mi odobrijo, moram najbrž tudi kaj podpisati? Ima kdo kakšno izkušnjo in nasvet?

Hvala najlepša!

Lep pozdrav!

hej. kaj pa tole ko poslovodja,ne direktor sprinta odpoved, ki izpade na koncu ko da jo je delavec dal sam. na tem papirju je samo podpis delavca. kaj v tem primeru ?

Kaj je pa sploh važn, kdo sprinta papir? Če delavec podpiše izjavo, češ, da odpoveduje pogodbo o zaposlitvi, potem pač to pomeni, da je delavec odpovedal pogodbo o zaposlitvi. Ga je že kej fejst biksal, pa so mu rekl, al dej odpoved al te bomo pa mi vn vrgl pa še policijo poklical recimo, s tem po pravni plati ni nič narobe.

Nikdar ne more izpasti tako, da če je dal delodajalec odpoved delavcu, da potem izpade, kot da jo je dal delavec.

Če je odpoved vročena tebi, mora biti podpisnik delodajalec, nato pa še ti. Če jo daš ti, si podpisnik ti, nato pa na koncu še delodajalec, ker se bo s tem strinjal. Oz. če daje odpoved delodajalec, je najprej podpisnik on, če pa ti, pa najprej ti.
Četudi je spritnal nekaj poslovodja, je direktor tisti, ki ti bo kaj odpovedal, z njegovim podpisom.

Če si pa pisal/a ne vem kaj in še omenjala odpoved, pa odvisno, kako je bilo napisano, da nekje piše odpoved iz tvoje strani in si celo podpisana (m/ž). Izpasti nekaj ne more, če nekaj ni zapisano kot je.

V vsakem primeru se podpišeta obe strani. Ampak, če daš kot delavec odpoved, težko zlezeš nazaj in bi prepričala, da si bila le jezna, on je pa to razumel kot tvojo odpoved. Če komuniciraš z delodajalecem kot tu, pazi, da ne boš še kje drugače nerazumljena in šla v svojo škodo.
Napisala si tako tudi tu gor, da pravzprav ni nič jasnega, kaj je zapisno, kdo daje odpoved.
Ker če daje odpoved delodajalec, je najprej on podpisan. Ne ti. Obratno pa ti.

Le pri sporazumni odpovedi delavca ni potrebno navajati razlogov. Kakšni so razlogi in kdo je sploh podal odpoved? Malo bolj se postavite zase in malo več preberite, da vas ne bo vsak, ki ima pet minut časa tudi šetal in boste tudi za vsak pekec oškodovani, če je temu že tako. Berite pravne podlage, ki vas zavezujejo tudi pri svojem delu (pravice in dolžnosti), to je vsaj v osnovi ZDR.

Vsaj dokazovati boš morala (m/ž), ampak je bistvo vsebina, kjer je tvoj podpis.

hvala za odgovore … več ne bom pisala ker očitno rogi69 nima pojma … hotela sem le nasvet ampak vidim da je bvz … fajn bodite svi skup.

Ok, naslednjič bom računala, verjetno ne bo bzv in boš premislila, kako jasna boš v svojem problemu.

res je brez veze ja ……

Pozdravljeni,

zanima me,če lahko dam odpoved med tem ko sem že v bolniškem staležu in kako je potem z odpovednim rokom? Naj dodam,da ne želim več prestopit praga delovnega mesta. Imam pogodbo za ndč,ki pa je nisem nikoli sama podpisala,dali so mi en izvod sprintane in podpisane pogodbe z mojim imenom in priimkom. Dali so mi tudi med podpisovanjem plačilnih list vmes en prazen list za podpisat,nakar so mi drugi dan povedali,da sem vmes podpisala prazen list in da to bojo uporabili za mojo odpoved ko mi bo poteklo 2 leti (dobili so za mene denar iz borze,saj še nisem stara 30 let)

Prosim za nasvet,lp

Itak lahko daš kadarkoli odpoved. Prisilnega dela pri nas ne poznamo. Odpovedni rok, ki je običajno določen v pogodbi o zaposlitvi, recimo 30 dni, se ti v takem primeru izteče neglede na to, ali si v bolniški ali nisi.

hvala

Pozdravljeni!

Mene zanima,a ima kdo izkušnje z pogodbo 1 mesec in je zdaj hočem prekinit,ker sem si najdo boljšo službo ampak sem navedl odpovedni rok in mi nedajo da grem pravijo da moram do konca pogodbe delat.
Lp

Pozdravljeni.

Pogodbo za določen čas (1 mesec) prekinete lahko samo sporazumno, sicer pa je vaša dolžnost, da delate do izteka pogodbe.

Lep pozdrav,

ekipa LEGAS

http://www.legas-kranj.si/pravno_svetovanje.html

Pozdravljeni. 30.6 mi potece podjemna pogodba,pogodbo mi bojo podaljsali(nebom vec delala pod najemno pogodbo),mislim da do konec julija. Zardi prezahtevnega dela in nesoglasij med sodelavci sem se odlocila,da bom delala se julija nato pa bom dala odpoved. Delodajalca sem mislila poklicati 10 dni pred iztekom pogodbe,da bom delala samo se do konca meseca. Zanima me,ali moram oddelati odpovedni rok? Ce odpovednega roka neoddelam ali ima delodajalec pravico da mi ne izplaca place? Hvala za odgovor in lp

Pogodba, sklenjena za določen čas, preneha veljati s potekom roka. Ne rabiš ničesar odpovedovati, niti razlagati, da ne boš podaljšala.

Pozdravljeni!
Imam pogodbo za določen čas 5.4.16 ki pa jo nameravam prekiniti ker sem si našel drugo službo.Trenutno sem na bolniški.Odpovedni rok mi v pogodbi piše da je 1mesec.Pri sedanjem delodajalcu imam še v dobrem lanski celoletni dopust(24 dni) ter cca 110ur nadur.Kakšno odpoved naj dam(sporazumno)?Ali mi je dolžan izplačati neizkoriščeni dopust ter nadure?.

Pozdrav!
Tudi mene zanima, kako naj sestavim odpoved pogodbe, ki jo imam za določen čas. Odpoved dajem zaradi nove službe. želim upoštevati odpovedni rok, čeprav v pogodbi ni izrecno določen ampak piše. da se odpove pogodbo po zakonu…..

Napišeš v obliki dopisa, najprej tvoje ime in naslov, datum, nato ime in naslov podjetja. Nato daš zadeva: Redna odpoved pogodbe in zapišeš samo stavek podpisani ta in ta, zaposlen v tem in tem podjetju, odpovedujem pogodbo o zaposlitvi. Spodaj še podpis in oddaš delodajalcu, tako da imaš dokaz, da si oddal.

Naslednji dan po vročitvi odpovedi začne teči odpovedni rok, ki traja 15 dni, če si zaposlen do enega leta pri tem delodajalcu, če si več, pa znaša 30 dni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close