ODPOVED POGODBE IZ KRIVDNIH RAZLOGOV
Pozdravljeni,
rad bi podal odpoved pogodbe iz krivdnih razlogov delodajalca pa me zanima,če to gre ??
kaki morajo biti ti razlogi,da lahko to odpoved podam??
da nebi potem ko jim bom poslal priporočeno s povratnico če ne bodo pravi razlogi mi kaj komplicirali ali bom kaj lahko gor plačal.
je vredu tak :
Spodaj podpisani —————–rojen————-stanujoč——————
dajem z 22. aprilom 2014 odpoved pogodbe iz krivdnih razlogov delodajalca zaradi :
-neizplačane plače
-neplačanih prispevkov,
-kljub dogovoru se od kar sem podpisal pogodbo z 10 marcem 2014, ni šlo niti en krat na delo.
-Nenehno se je obljubljalo ,da se gre delat, ampak se v času, ko sem zaposlen ni šlo niti en krat na delo.
Ta odpoved je napisana v dveh izvodih, od katerih dobi enega delavec in enega delodajalec.
1. Splača se ti dati izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi, saj imaš tako pravico do odpravnine in nadomestila na zavodu.
2. Po pomoč se obrni na Inšpektorat RS za delo.
3. Sicer se na podlagi 111. člena ZDR-1 najprej vroči opomin delodajalcu, o zadevi obvesti inšpekotrat, nato pa se po izteku 3 delovnih dni lahko poda izredno odpoved pogodbe.
če dam izredno odpoved pa mi pripada odpravnina?? mislim, dane ker sem 2 meseca tukaj komaj zaposlen.??pa glede na to da v torek bi drugje začel delat 23 aprila je pol vse skup prepozno,če dam prvo opomin pol pa izredno??
vaše mnenje me zanima,če je boljše,da glede na to, da v sredo 23 aprila začnem drugje,da danes dam sporazumno odpoved pogodbe z 22 aprilom,pa me drugje kr 23 prijavijo?? pa se rešim prasca.
sam plačo mi vseeno mora dat ne?? ker je reko da mi bo na roko dal plačo.mi jo lahko z blagajniškim prejemkom??
pa on mi mora zdaj dat plačo od 10 marca do konec marca potem pa še v maju od 1 aprila do 22 aprila.
se lahko dogovorim,da mi kr vse da na roke??pa pol pač maja ne dobim več za april??
hvala
Forum je zaprt za komentiranje.