Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev ODPOVED PO PORODNIŠKI

ODPOVED PO PORODNIŠKI

Zaposlena 15 let za nedoločen čas in bom dobila odpoved cca 3 mesece po končani porodniški, sicer mi je ni dal pismeno, samo napovedal jo je……..
Kaj mi preostane??? V firmi je veliko denarja tako da ne gre za kako finančno krizo.
Vem da moram počakat na pismeno, vendar a nismo mlade mamice kako bolj zaščitene???
Kdo pa te bo vzel z 13 mesečnikom v sluzbo??
Si naj priskrbim odvetnika????

Pod posebnim pravnim varstvom si še en mesec po končani porodniški, potem ne več. Si pa pod enakim pravnim varstvom kot nosečnice, ves čas dojenja (če mogoče še dojiš). Se pravi, da te ne morejo odpustiti iz poslovnih razlogov (npr. zaradi ukinitve delovnega mesta ipd.), temveč te lahko odpustijo le iz izrednih razlogov (npr. likvidacija podjetja), pa še to po predhodnem soglasju delovnega inšpektorja. Slednji pa, verjemi, temeljito proučijo razloge.
Do otrokovega 3 leta ne rabiš delati nadur in nočnih, če tvoj delodajalec to želi, se moraš pismeno strinjati.

Ne, dojim podjetje pa ima ful denarja……Vendar imam pogodbo za nedoločen čas, veljajo zame ista pravila kot za doječe mamice (radi bi me odpustili zaradi ukinitve delovnega mesta….predvidevam, zarad drugih razlogov ne morejo)
Lahko pokličem inšpekcijo===???

Kot ti je že odgovorila “been there”-ne morejo te odpustiti še 1 mesec po prihodu iz porodniške in ves čas, ko dojiš.
Torej,če ne dojiš in si v službi že 1 mesec-te lahko odpustijo, so pač naredili novo sistemizacijo in so tvoje del.mesto ukinili,koliko denarja ima firma ni pomembno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close