Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev odpoved nesposobnost, invalid

odpoved nesposobnost, invalid

Prosim za nasvet, delodajalec se me želi na vsak način znebiti.

V prejšnjem podjetju sem pridobil status invalida 3. kategorije. Naknadno sem podal odpoved in se zaposlil pri drugem delodajalcu (novodobni privatniki), ki je za moj status invalida seznanjen. Vse lepo in prav, dokler me ni doletela nenadna zdravstvena težka operacija (nič v zvezi z invalidnostjo) in temu posledično sem bil več kot 1/3 leta na bolniški. Odtlej zopet opravljam svoje delo kot doslej, brez kakšnih omejitev.
Težava je, da se me hoče delodajalec znebiti, ker da sem preveč na bolniški, ker da imam preveč dopusta (pač, glede na KP, glede na otroke in na invalidnost), ker nisem več najmlajši, vendar tud pred penzijo še zdaleč ne…skratka….želi se me znebiti, kar nekaj časa s hudim mobingom.
Ker pa me menda kot invalida ne more dat kar na zavod, mi že dolgo podtika marsikaj, vendar mu še ni uspelo. Zdaj išče napake, razloge nesposobnosti ipd. Tako daleč smo že, da me bo ponovno poslal na zdravniški pregled, češ da ga ne bom naredil (ker je opis del in nalog veliko večji kot je moje delo).
Zanima me :
– če res ne opravim zdravn.pregleda, ali me odpusti lahko iz razloga nesposobnosti in ali mi v tem primeru pripada zavod, kaj pa odpravnina (ali me v tem primeru lahko odpusti glede na to da sem invalid….vem da nismo ne vem kako zaščiteni)
– ali mi lahko (če mu prejšnja točka ne uspe) podtakne kakšno napako, zaradi katere me odpusti in ali grem v tem primeru na zavod z nadomestilom?
hvala za odgovore

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close