Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev odpoved najema poslovnega prostora

odpoved najema poslovnega prostora

Pozdravljeni forumci,

naslednji tednen naj bi imela otvoritev trgovine, ki pa ne bo zaradi trme lastnika, jaz sem najemnik. Lokal sploh še ni tehnično prevzet in jaz naj bi že pred tem 10 dni podpisala pogodbo in plačala najemnino, pa še za tri mesece naprej. Ali se to tako dela? Plačilo najemnine prej kot je tehnični in sploh otovoritev. Drugače mi ne bo dal ključev in si ne bom mogla znotraj opremiti – ultimat. Okvirno smo bili za podpis zmenjeni torej 10 dni pred tehničnih in 14 dni pred otvoritvijo, ker pa se s tem nisem strinjala, mi sedaj ne dvigne telefona, izjavil je tudi da lokala ne bo dal, da je to neresnost itd. Jaz imam vse dokumetne in vse papirologijo urejeno na ta naslov, čakam dostavo, tudi pohištvo že imam…sedaj pa lahko iščem drugo lokacijo…. Naj še omenim da smo prijatelji…. bili…človek me je spravil na dno… kaj naj naredim? Hvala..

Najemnina se plačuje od dneva ko vzemeš lokal, ne ko odpreš lokal.
Če nimaš prevzetega, ne moreš v njem delati- nositi pohištva in prodajnega blaga. Ker ti prostor uporabljaš-je že tvoj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close