Odpoved kot tehnološki višek
Pozdravljeni,
po porodniškem dopustu mi je delodajalec sestavil novo pogodbo in sicer za določen čas dveh let oz do otrokovega tretjega leta za polovični delovni čas.Tako sem se na csd uveljavila pravico za plačilo prispevkov do polnega delovnika.Delodajalec me je seznanil,naj si najdem v kratkem času drugo službo in da mi bo dal odpoved kot tehnološki višek.Zanima me,ali to lahko stori?
Hvala za odgovor
Očitno vam bo dal delodajalec odpoved iz poslovnega razloga. Tukaj naj najprej opozorim, da se večkrat zgodi, da želijo delodajalci delavcu dati v podpis sporazumno odpoved delovnega razmerja, kar dejansko pomeni, da se oba strinjata s prekinitvijo, prav tako pa potem niste upravičeni do odpravnine in do nadomestila na zavodu. Bodite pozorni na to, sicer je bilo pa o tem na tem forumu že ogromno napisanega, zato malo pobrskajte nazaj.
V primeru odpovedi iz poslovnega razloga imate odpovedni rok, odvisen od trajanja zaposlitve pri tem delodajalcu, in upravičeni ste do odpravnine, katere višina je spet odvisna od časa zaposlitve pri njem.
Ne spadate v kategorijo zaščitenih delavcev, zato vam delodajalec lahko da odpoved. Čeprav se vam mogoče ne zdi, je dejansko kar fer o njega, da vam je že vnaprej povedal, da si iščite novo službo. Predlagam vam, da intenzivno začnete delati na tem.
Forum je zaprt za komentiranje.